Domžalski kulturniki pozdravili jesen

Čeprav se jesen zgodi vsako leto, nas vedno znova presenetijo barve jeseni in hladen zrak. Iz poletja se počasi vse postopoma spreminja v oranžno-rjavo jesen, z vonjem po zrelem sadju, oranžnih bučah in pečenem kostanju. Jesen nas lepo opomni, da vsak trud obrodi sadove. Če smo skozi leto dobro sejali, lahko jeseni žanjemo in obiramo sadove. Vsaka želja in namera je kot seme. Spomnite se, katere želje in cilje ste posejali v začetku leta. Ste se morda hoteli pridružiti kateri od pevskih, plesnih ali dramskih skupin? Je morda sedaj čas, da se? Mnoge prej naštete skupine začnejo novo sezono 2022/2023 prav v septembru in začetku oktobra, na pragu jeseni, s preizkušenimi kadri, želijo pa si pomladitve članov, zato pripravljajo razpise za vključitev mladih moči v svoje vrste.

Takšne želje imajo tudi kulturna društva, vključena v Zvezo kulturnih društev Domžale. V ta namen so v Slamnikarskem muzeju pripravili vsakoletno prireditev »Pozdrav jeseni«. V uvodu v prireditev je vse zbrane nagovorila Klavdija Gregorin, predsednica Zveze kulturnih društev Domžale, ki je tudi predstavila nastopajoče. Na odru Slamnikarskega muzeja so se predstavili Duo SP, ki ga sestavljata citrar prof. Peter Napret in orgličar Silvo Girandon, hornista Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik Mihael Kozjek in Hana Močnik, Komorna zasedba Simfoničnega orkestra Domžale Kamnik ter Stanko Pelc iz gledaliških vrst, ki je v Poletnem gledališču Studenec letos poleti v igri Deseti brat odlično upodobil Krjavla, vaškega posebneža.

Jesenski čas je čas, ko narava lega h počitku, da si nabere novih moči za naslednje leto. Čisto drugače je z društvi, ki so nastopila na sredinem pozdravu jeseni. Čez poletje so si nabirali moči za novi začetek pevske, godalne ter igralske sezone 2022/2023.

Zatorej vabljeni v njihove vrste, pokažite tudi drugim, kaj znate in zmorete ter skupaj z njimi premostite čas, ki se približuje; krajši dnevi, daljše noči, dobra družba in še in še …

Avtor: Miro Pivar; Foto, Video: Miro Pivar

Tagi