Darko Flis naredil nastop ob 70 letnici glasbe bratov Avsenik

Verjetno ena najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin, Ansambel bratov Avsenik, s svojim delovanjem seže v leto 1953. Na Jezerski promenadi na Bledu  so zato odprli začasno razstavo 70 let Avsenikove glasbe. V sedemdesetih letih glasbenega ustvarjanja so Avseniki dosegli izjemno prepoznavnost, ki še sedaj odmeva daleč preko meja Slovenije. Njihova glasba se je v srca mnogih zapisala zaradi edinstvenih melodij in izjemne kakovosti, med najpopularnejše skladbe pa zagotovo sodijo Na Golici (1955), Otoček sredi jezera (1967) in Slovenija, od kod lepote tvoje (1974).

70. obletnico Avsenikove glasbe so zabeležili leta 2023, ob tej priložnosti pa  so v začetku julija 2024 na blejski Jezerski promenadi tudi uradno odprli začasno razstavo 70 let Avsenikove glasbe. Razstava, ki je nastala v sodelovanju Občine Bled, Javnega zavoda Turizem Bled in Tradicije Avsenik, vabi vse obiskovalce na sprehod med panoji, na katerih je v sliki in besedi prikaz bogate zgodovine glasbenega ustvarjanja ter pregled najpomembnejših dogodkov in dosežkov ansambla Vilka in Slavka Avsenika. Razstava bo na ogled vse do konca avgusta.

Ob tej priložnosti je domžalski karateist Darko Flis dodal še en kamenček v mozaik svojemu projektu, karate nastopu, ki ga izvaja že od junija 2020 po znamenitih slovenskih krajih in ob raznih obletnicah, kot je tudi ta Avsenikova glasba. Svoj karate nastop je naredil pred panoji,  bogatimi s slikovno in pisno vsebino na Jezerski promenadi na Bledu. Obenem je ta karate nastop posvetil tudi vsem olimpijcem, ki tekmujejo na OI v Franciji.

Avtor, foto, video; Marinka in Darko Flis

Tagi