“Cin, cin, cin” – zimsko božični koncert navdušil

Kulturno prosvetno društvo Drouz je v nedeljo, 18. decembra 2022 v kulturnem domu Radomlje pripravilo pevsko plesni večer, ki so ga poimenovali “Cin, cin, cin”. Na prireditvi so nastopile pevke in pevci Kulturno prosvetnega društva Drouz pod vodstvom zborovodkinje Uršule Jašovec, Banda citrarska iz Ihana, Baletna šola Ana, ki jo vodi Ana Trojnar, mednarodno priznana učiteljica baleta ter Ženski pevski zbor Rozka Usenik pod vodstvom zborovodkinje Uršule Jašovec. Program je vodila Karin Lisjak.

Čudovito je biti preprosto človek in preprosto živeti, uzreti se v nebo in videti sonce, opazovati cvetje in zvezde ponoči. Gledati otroke, se z njimi smejati in z njimi igrati. Tako so nas v ta decembrski duh, poln pričakovanja, popeljali vsi nastopajoči, ki so za svojo izvedbo prejeli dolge aplavze. Z domačimi in tujimi božično zimskimi pesmimi so pričarali so pravo praznično vzdušje, svoj pridih k temu vzdušju so pridodale tudi milozvočne citre Bande citrarske, ki je tokrat nastopila brez pevca Klemena Torkarja. Vse skupaj pa so polepšali lahkotni plesni gibi balerin učenk plesa in baleta Baletne šole Ana, ki so s svojo lahkotnostjo »zaplavale« po radomeljskem odru.

Ob koncu odličnega programa so se zahvalili vsem nastopajočim in njihovim vodjem kakor tudi vsem, ki so omogočili ta koncert; Kulturnemu prosvetnemu društvu Drouz, Krajevni skupnosti Radomlje ter cvetličarni Na ovinku, ki je darovala cvetje za okrasitev odra.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi