Božično-novoletni koncert orkestrov in komornih skupin Glasbene šole Domžale

Potem, ko smo prejeli povabilo na božično novoletni koncert Glasbene šole Domžale, smo začeli z odštevanjem tako kot na silvestrovo. In prišla je sreda 13. decembra 2023, ko je v Kulturnem domu v Mengšu potekal veliki božično-novoletni koncert orkestrov in komornih skupin Glasbene šole Domžale z Gregorjem Budalom v vlogi povezovalca.

Tako smo se preko besed vrnili h glasbi, preko katere smo potovali iz enega dela sveta potovali v drugega, le inštrumente so učenci GŠ Domžale zamenjali. Najprej smo prisluhnili majhnimi skupinami, za kar orkestru flavt ravno ne bi mogel reči, a sta vtis popravila kitarski duo in harmonikarski trio. Ravno pogosto ne prisluhnemo harfi, če pa že, je to samo ena. Tokrat smo prisluhnili kar trem in prav prijeten milozvočni zvok imajo. Nato nas je  navdušila godalna skupina, takoj za njimi spomin na Cvetje v jeseni, le da so tokrat na citre zaigrali bolj živahne tone. Bližajoči se čas božica in koledniških pesmi, smo doživeli s skupino citrark in pevci GŠ Domžale. Naslednja na vrsti je bila tolkalna skupina, ki je dokazala, da se da tudi z tolkali narediti pesem prijetno za uho. Harmonikarski orkester nas je s skladbo Glej, prihaja Božič spomnil, da bo božič kmalu tu. Za konec so dodali še češnjo na torto, saj je Pihalni orkester GŠ Domžale naredil s svojim igranjem vzdušje, podobno silvestrovem.

Posebno nas je navdušila Neli Per na ksilofonu v pesmi Cik-cak. Tako, da je morala kar nekajkrat priti na oder.  In če smo bili navdušeni starši, babice, dedki, tete in strici ter bratci in sestrice. potem je koncert bil res enkraten. Na koncu je spregovorila še ravnateljica GŠ Domžale Andreja Humar, ki je vsem zaželela vesel božič in srečno novo leto.

Tokratni koncert sta pripravili Neli Zidar Kos in Katarina Kukovič, z ostalimi učitelji: Vesno Križ, Markom Zrnecom, Stašo Udovič, Urško Križnik Zupan, Ano Novak, Mojco Batič, Kristino Fale, Matijo Udovič, Urško Urbanijo Žun, Katarino Kukovič, Dejanom Malešom in Damjanom Tomažinom. Vsi so zaslužni, da smo se imeli na deževno in turobno sredo res lepo. Hvala tako njim kot učencem in učenkam za lep glasbeni večer.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi