Blagoslov šolskih torb – da bo šolsko in veroučno leto uspešno

“Dobri Jezus. Pred nami je novo šolsko in veroučno leto. Iskreno te prosimo, stoj nam ob strani, ko se bomo srečevali z novimi izzivi. Daj, da bomo z veseljem sprejemali nova znanja ter s sovrstniki krepili naša medsebojna prijateljstva. Naj ob tem ne bomo žaljivi drug do drugega, temveč si vselej medsebojno pomagajmo. Naj nas nebeška mati Marija spremlja na naših poteh, da bomo vselej varno prispeli v šolo in se vrnili domov. Obilno blagoslavljaj vsak naš dan. Amen.”

Tako je bilo slišati molitev iz otroških ust na katehetsko nedeljo v župniji Krašnja, ko so z blagoslovom šolskih torb vstopili v novo šolsko in veroučno leto. Na nedeljo mladih s katero vstopamo v letošnji teden mladih, ki se začne na katehetsko nedeljo, 10. septembra in zaključi s Stično mladih, v soboto 16. septembra 2023, se je letos v vseh cerkvah, ki spadajo pod soupravo župnije Brdo blagoslavljajo šolske torbe.

Tako je tudi v župniji Krašnja duhovni pomočnik Gregor Luštrek blagoslovil torbe za uspešen začetek šolskega in veroučnega leta. V svojem uvodnem nagovoru je poudaril vztrajnost tako v šoli kot pri veroučnih katehezah ter nam dejal, naj nas sveta daritev nagovori, da bomo tako učenci kot oznanjevalci. V nadaljevanju pa spregovoril o pomembnem delu vzgoje, ki nas nagovarja, da se trudimo za tisto, kar je dobro. In, če se trudimo samo za svojo nalogo, smo le delno izpolnili tisto, kar se od nas pričakuje.

Na začetku veroučnega leta pogosto omenjamo vzgojo otrok, a bi ob tem morali omenjati tudi vzgojo staršev oziroma odraslih, saj je zelo dragoceno, da nas zna kdo opomniti, da nekaj delamo narobe, ob tem pa je pomembno, da znamo dati tistemu, ki kaj dela narobe dobrohoten nasvet. Ni vse, če rečemo otroku to moraš narediti in tega ne smeš narediti ,ampak je pomembno, da znamo skupaj premagovati težave in iskati pravo veselje nad rezultati. To je tako naloga družine kot cerkve in tu moramo biti vztrajni. je še povedal Luštrek, preden je blagoslovi šolske torbe. Naj bo uspešno novo šolsko in veroučno leto in naj rodi obilo sadov.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi