3. Otroški folklorni festival “Pleši, pleši, črni kos” uspešno pod streho

Folklorno društvo Groblje je v soboto, 22. aprila 2022, v Kulturnem domu Groblje priredilo 3. Otroški folklorni festival “Pleši, pleši, črni kos”, na katerem je sodelovalo osem otroških folklornih skupin. Tako so mladi nadobudni folklorniki, ki skozi celotno šolsko leto pridno vadijo po različnih šolah, na festivalu prikazali vse, kar so se naučili novega. Festival, katerega sceno je pripravil Anton Košenina, predsednik Kulturnega društva Groblje, sta povezovali Daša Burger in Mia Jovanovič iz Osnovne šole Rodica.

Pohvala za gostitelje, člane Folklornega društva Groblje, da so si zadali ta hvalevreden organizacijski zalogaj, kot tudi vodje in glasbena spremljava nastopajočih skupin, ki pa jih ne bi bilo, če ne bi bili otroci zainteresirani za plesne vaje in s tem posledično tudi za nastope.

Na 3. Otroškem folklornem festivalu so nastopile naslednje otroške folklorne skupine:

  • Domžalske mažoretke in twirlerice Osnovne šole Rodica, kjer sta nastopili mlajša in za njo starejša skupina. Obe skupini vodi Anita Omerzu Tome.
  • Otroška folklorna skupina Osnovne šole Trzin. Skupino vodita Saša Dolar in Nina Zupan, zaplesali pa so splet » Jaz pa pojdem na Gorenjsko«.
  • Otroška folklorna skupina Verine zvezdice, Kamnik, ŠKUD Verine zvezdice Osnovna šola Marije Vere Kamnik, mlajša skupina, ki je zaplesala splet »Pozabljeni prepir«, za njo pa starejša skupina, ki je zaplesala splet »Kdo danes kuha«. Obe skupini vodi Vanja Hočevar.
  • Otroška folklorna skupina Osnovne šole Golo iz Iga. Zaplesali so splet »Pejmo raje plesat«. Skupino vodi Jana Merlak.
  • Otroška folklorna skupina Tine Rožanc, Ljubljana, ŽKUD Tine Rožanc Ljubljana. Zaplesali so splet »Sestavljanka«. Skupino vodita Jasmina Štefanič in Kristjan Panjan.
  • Otroška folklorna skupina Mengeš, Kulturno društvo Svoboda Mengeš- Osnovna šola Mengeš, ki so zaplesali splet »Izgubil se je bacek«. Skupino vodita Maruša Dimic in Nika Mušič.

Po vsakem opravljenem nastopu je posamezna skupina prejela priznanje, vsi nastopajoči pa lično medaljo črnega kosa. Festival so pripravili dr. Franc Hribovšek, Franc Strle, Boris Kurent, Nevenka Unk-Hribovšek, Betka Kralj, Roman Lazar, Lidija Muzga in člani Folklornega društva Groblje. Ob koncu so se organizatorji zahvalili Občini Domžale, JSKD OI Domžale, KS Jarše-Rodica, Enzo Grafiki Domžale ter Cvetličarni Fani Vacik iz Črnuč, ki je prispevala cvetje.

Za nami je tako že tretji otroški folklorni festival, organizatorji pa že obračajo oči v naslednje leto, ko bodo gostili četrti otroški folklorni festival.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi