2. Harmonikada

V kulturnem domu Franca Bernika je v torek, 12. marca, potekal letni koncert GŠ Domžale oddelka za harmoniko.

Za uvod smo prisluhnili Otroškemu pevskemu zboru GŠ Domžale, ki so skupaj s harmonikarji Žigom, Urbanom, Nežo in Florjan Otom zaigrali in zapeli Riba Faronika. Na morski boben je igrala Ajda na violino pa Matija. Mlade glasbenike so na nastop pripravili Ana Kalan, Staša Udovič in Dejan Maleš. Pevci in pevke so zapeli še vsem dobro poznano Marko skače ob spremljavi na klavirju Alvina Ćućića, zborovodkinja je bila Ana Kalan.

Nato smo prisluhnili fantom in dekletom, ki jim igranje na harmoniko ne dela velikih težav, če pa jim že, se dobro znajdejo in izpeljejo svoj program do konca, da skoraj ne opaziš, de gre kaj narobe. Tudi na 2. Harmonikadi so se predstavili vsi razredi od prvega dalje, ki svoje znanje in izkušnje prejemajo v GŠ Domžale.

Tako smo se sprehodili po glasbenih notah od preprostih skladb do zahtevnih del tujih in domačih mojstrov. Bolj se je bližal zaključek koncerta več je bilo harmonikarjev in harmonikaric na odru, saj smo po solističnih nastopih prisluhnili še duetu in triu. In čisto na koncu je na oder stopil še Harmonikarski orkester GŠ Domžale in nam zaigral priredbo J. Hostnika Tribute to Michael Jackson. Za tokratni nastop so se trudili učenci in učenke ter učitelji in učiteljice Glasbene šole Domžale. In če ste se kdaj vprašali kaj je z tistimi, ki so končali učenje v GŠ Domžale vam lahko povem, da potem nastopijo na koncertu kot gostje.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi