Pričel se je mesec Filmskih večerov v Arboretumu!

Mestni kino Domžale letos ponovno gostuje tudi na čudoviti lokaciji znotraj Arboretuma v Volčjem Potoku. Kar 12 večerov, vsak četrtek, petek in soboto med 30. julijem in 22. avgustom ob 21. uri, boste na prostem in pod zvezdnim nebom lahko sproščeno uživali v dobri filmski družbi druge sezone »Filmskih večerov v Arboretumu«.

Filmski večeri na čudoviti lokaciji znotraj Arboretuma Volčji Potok so se pričeli v četrtek, 30. julija 2020, z brezplačno projekcijo digitalno restavrirane slovenske filmske klasike »Ne joči Peter«. Sledile bodo tri zanimive predpremiere (Medena dežela; Ostržek; Corpus Christi), dve posebni projekciji (Kako dobro lažeš; Marianne & Leonard: ljubezenske pesmi), pester program poletnih filmov pa bo zaključila še ena brezplačna projekcija filma Košarkar naj bo 2, ki je bil med drugim posnet tudi v Arboretumu.

Zbrane obiskovalce prvega večera sta pozdravila Jure Matičič iz Mestnega kina Domžale ter Matjaž Mastnak svetovalec v Arboretumu Volčji Potok. Predstavila sta projekt »Filmski večeri v Arboretumu« ter se zahvalila za tako velik obisk prvega večera. Ne smemo pozabiti omeniti, da imajo obiskovalci ob prizorišču projekcij na voljo tudi filmsko kavarno, kjer je na voljo filmska pijača in jedača.

PRODAJA VSTOPNIC

Vstopnice so na voljo pri blagajni Arboretuma Volčji Potok, pri blagajni Mestnega kina Domžale in na vstopnice.arboretum.si, www.kd-domzale.si ter www.mojekarte.si. Cena vstopnice je 5 EUR, projekciji slovenske klasike Ne joči Peter in mladinskega filma Košarkar naj bo 2 sta brezplačni. Cena vstopnice za otroke, šolarje, invalide* in brezposelne* je 2,50 EUR. Za invalide na invalidskih vozičkih je vstop brezplačen.

Filmoljubcem je na voljo tudi posebni paket vstopnic po ceni 20 EUR za 5 predstav.

Za nakup vstopnic lahko vnovčite tudi darilne bone in brezplačne vstopnice Kulturnega doma Franca Bernika Domžale.

KJE SO PROJEKCIJE IN KDAJ BO PARK ZVEČER ODPRT?

Filmski večeri v Arboretumu se odvijajo na travniku ob vhodu v park. Projekcije se pričnejo ob 21.00. Vstop v park s filmsko vstopnico je mogoč od 20.00 dalje. S sezonsko vstopnico Arboretuma Volčji Potok je vstop v park na dan projekcij mogoč do 19.00. Sezonska vstopnica za ogled filma ne velja.

ČE BO NAPOVEDANO SLABO VREME?

Ob slabem vremenu se projekcija ob isti uri izvede v dvorani Mestnega kina Domžale (Ljubljanska 61, Domžale), o čemer bo objavljeno obvestilo po 18. uri na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, na FB in Instagramu. Ker je v dvorani na voljo le omejeno število sedežev, bo naslednji dan na voljo še ena dodatna projekcija odpadlega filma in sicer ob 18.00, prav tako v Mestnem kinu Domžale. Za nadomestne projekcije priporočajo rezervacijo, saj je število sedežev v dvorani omejeno. Če se nadomestne projekcije v dvorani ne boste udeležili, lahko svojo vstopnico zamenjate za katerokoli drugo projekcijo na Filmskih večerih v Arboretumu, za katerokoli filmsko projekcijo v Mestnem kinu Domžale ali pa se na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico, dogovorite za vračilo denarja.

TRAVNIK JE NAŠ AVDITORIJ

Projekcije se odvijajo na prostranem travniku, kjer bodo na voljo stoli, razporejeni v primerni varnostni razdalji. Na projekcijo lahko prinesete tudi svoje sedalo ali ležalnik. Če si boste zaželeli posebne filmske izkušnje, bo nekaj mest namenjeno tudi piknik odejam, ki pa jih morate prinesti s seboj. Tudi poletni večeri so lahko hladni, zato priporočajo, da s seboj prinesete še kakšno toplo jopico, ki vas bo grela do konca filma.

FILMSKA KAVARNA

Ob prizorišču projekcij bo odprta tudi filmska kavarna, kjer bodo na voljo filmska pijača in jedača.

*Za nakup vstopnice po znižani ceni je potrebno predložiti ustrezno dokazilo statusa.

⇒⇒Spored filmov⇐⇐

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi