Prenos v živo: Sveta maša s Homca

Na našem portalu bomo vsak dan v živo prenašali svete maše iz cerkve Marijinega rojstva na Homcu, ki bodo obhajane zasebno in brez prisotnosti vernikov. Svete maše bodo od ponedeljka do sobote na sporedu ob 18. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri. Svete maše v živo lahko spremljate tudi preko TV komunikatorjev internetnih ponudnikov: NEO (Telekom Slovenije, EON – Telemach …) in sicer preko youtube kanala domžalec.si.

Slovenska škofovska konferenca je glede na zaostrene razmere, po posvetu s strokovnjaki in z željo, da se zaščiti zdravje in življenje vernikov, določila izredne ukrepe, ki so stopili v veljavo v petek, 13. marca 2020, ob 00.00 in bodo trajali do preklica. Med ukrepi so tudi odpoved vseh svetih maš, podeljevanja zakramentov, zakrementalov ljudske pobožnosti, župnijskih praznovanj in drugih dogodkov ter vseh srečanj.

Duhovniki darujejo svete maše po sprejetih namenih izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov. V župniji Homec bodo delavniške in nedeljske svete maše obhajane po objavljenem razporedu izključno ZASEBNO, brez možnosti prisotnosti vernikov. Vse svete maše, ki jih bo v cerkvi Marijinega rojstva na Homcu daroval Gašper Mauko, župnijski upravitelj, bomo v živo prenašali tudi na našem spletnem portalu domžalec.si. Svete maše lahko spremljate tudi preko internetnih komunikatorjev ponudnikov ogledajo tudi v živo preko kanala domžalec.si.

Gašper Mauko, župnijski upravitelj župnije Homec.

Svete maše bodo od ponedeljka do sobote na sporedu ob 18. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri. Po vsaki sveti maši bo potekalo tudi čaščenje pred Najsvetejšim. Vabljeni k spremljanju svetih maš.

Posnetke vseh dosedanjih maš, ki smo jih na našem portalu predvajali v živo, si lahko ogledate na naši Domžalec TV.

Miha Ulčar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi