Predstavitev nove pesniške zbirke Franceta Stražarja: »V senci teme«

V Knjižnici Domžale je v četrtek, 9. aprila 2015, potekal literarni večer, na katerem so s pestrim kulturnim program predstavili novo pesniško zbirko Franceta Stražarja »V senci teme.«

France Stražar, ki je ravno v teh dneh dopolnil 80 let, je že od nekdaj zavzeti kulturnik, ki je lani ob koncu leta izdal svojo drugo pesniško zbirko »V senci teme«. Odkar je avtor upokojen, več razmišlja o ljubezni, svojem prihodu in odhodu ter hrupu in tišini današnjih dni. V senci teme se kar kdaj zapiše kakšna temna misel in kakšna svetlejša pesem v »senci«. Zbirka »V senci teme« vsebuje haikuje ter kratke poglobljene misli. Zbirko je uredil in s spremno besedo dopolnil pesnik Miklavž Komelj.

V kulturnem programu na predstavitvi knjige haikujev in misli z naslovom »V senci teme« so sodelovali pesnik Miklavž Komelj, gledališki igralec Boris Kerč, slikar Matjaž Stražar in sopranistka Mateja Stražar. Za glasbeno podlago je na klaviaturah poskrbel Tim Zupančič, program pa je povezovala Irena Munda Stražar.

Na koncu prireditve se je France Stražar zahvalil vsem obiskovalcem, nastopajočim in vsem, ki so mu pomagali pri izdaji njegove pesniške zbirke. Zahvalil se je tudi soorganizatorjem literarnega večera, mag. Barbari Zupanc Oberwalder, direktorici Knjižnice Domžale, Pavlu Pevcu, koordinatorju Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale in Lojzetu Stražarju, predsedniku Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Simona Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi