Predstavitev knjige Mateje Kegel Kozlevčar »Hana«

Pisateljica Mateja Kegel Kozlevčar je imela v četrtek, 2. oktobra 2014, v Knjižnici Domžale predstavitev svoje osme knjige z naslovom Hana. Knjiga je nadaljevanje romana Divja Klara, seveda pa ga bralci lahko preberejo tudi samostojno.

Knjiga Hana predstavlja zgodbo treh deklet, Klare, Zale in Hane. In ravno Hana je tista katera v zgodbi najbolj izstopa. Opisano je razmerje mlade ženske s precej starejšim moškim. Zato se sprašujemo ali je takšna zveza sploh lahko resna? Koliko časa mislite, da bosta skupaj? Bo knjižni Štef res pustil ženo zaradi mlajše ljubice? Kaj sploh je ljubezen v primerjavi z večnostjo? Katera od deklet se bo poročila, katera se bo zresnila in katera bo izživela svojo mladost tudi v nadaljevanju?

Vsa ta vprašanja je avtorica knjige zastavljala trem gostom, ki so se pridružili razgovoru na temo o knjigi Hana. Tako so se predstavili in nato na vprašanja odgovarjali s svojimi pogledi, terapevtka zakonske in družinske terapije Lidija Bašič Jančar, pisatelj in družbeni kritik Lenart Zajc ter Klemen Globočnik, avtor knjige »Life without entusiasm is like sex without an orgasm«

Ob koncu predstavitve knjige sta avtorica knjige Mateja Kegel Kozlevčar ter pisateljica Alenka Žumbar Klopčič, predsednici Zveze prijateljev mladine Domžale Emi Škerjanc Ogorevc izročile precej otroških knjig, ki jih je z veseljem sprejela.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi