Predbožična sveta maša v Domu upokojencev Domžale

Praznik rojstva Jezusa Kristusa je eden tistih, ki nas s svojo vsebino najlažje pritegne in nam je najbolj domač. To je družinski praznik in smo vsi skupaj povabljeni, da praznične dneve preživimo v krogu najbližjih. Med nami je vedno več osamljenih ljudi doma, pa tudi v domovih za starejše je veliko osamljenih.  Da vsaj nekoliko razvedrijo oskrbovance domov, v veliki meri poleg domačih, ki pridejo na obisk, poskrbijo zaposleni, saj varovancem omogočajo obilo plesnih in pevskih dogodkov, raznih rokodelskih spretnosti,  vsak mesec pa tudi svete maše, katerih se vedno udeleži veliko število oskrbovancev s svojci, ki pridejo na obisk.

V torek dopoldan, 24. decembra 2019, ko obhajamo prvi sveti večer, so se v Domu upokojencev Domžale zbrali oskrbovanci doma z domačimi, kjer so prisostvovali na predbožični sveti maši, ki jo je daroval domžalski duhovni pomočnik Avguštin Klobčar. Sveta maša, ki so jo kot vedno organizirali sodelavci domžalske Karitas, je potekala ob petju malega zbora ter ob pomoči oskrbovancev, na orglah pa jih je spremljal Uroš Urbanija. Skrb sodelavcev Župnijske karitas Domžale je namenjena tudi bolnim in ostarelim. Večkrat na leto obiščejo oskrbovance v Domu upokojencev Domžale, kjer jim popestrijo dan s pogovorom ali dobrim delom, skupaj z župnijo Domžale pa tam organizirajo tudi svete maše.

Po končani sveti maši je sledilo prijetno druženje. Oskrbovanci so bili nasmejanih obrazov, saj je bil ta dan zanje drugačen od običajnega dne. Saj v bistvu ne potrebujejo veliko, le nekaj naše ljubezni in pozornosti in to v obilni meri premorejo prostovoljci Karitasa. Zahvaljujmo se njim in Bogu zanje in tudi zaposlenim doma za njihovo prijazno gostoljubje. Skupno sporočilo oskrbovancev pa je zahvala župniku in vsem duhovnikom, ki jih obiskujejo ter jim vlivajo moč in vedno novo upanje v življenje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi