Praznovanje slovenskega kulturnega praznika v Lukovici

V četrtek, 5. februarja 2015, je bila osrednja občinska proslava v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici. Slavnostna govornica je bila urednica, pisateljica in ustanoviteljica Srečne hiše, gospa Alenka Žumbar Klopčič. Kulturni program pa je bil medgeneracijsko obarvan.

Godalni orkester mladih glasbenikov Glasbene šole Domžale »Anastazijine strune«, ki ga vodi dirigentka Anastazija Juvan, je navdušil z znanjem, temperamentom in zagnanostjo, Društvo Lipa – Univerza za tretje življenjsko obdobje iz Domžal pa se je poklonila našemu največjemu pesniku na več načinov. Od železne ceste sta zapela Zlatka in Marjan Levstek, Kam, kitarski ansambel in recitacija, Vrba, članice literarnega krožka, Pod oknom, članice pevskega zbora Lipe, rahlo okrnjene zaradi viroze. Na citre je zaigrala in zraven še zapela skupina citrark Strunice, društvo Lipa pa je predstavila predsednica Metka Zupanek.

Nastopili so še Ljudski pevci Janeza Cerarja iz Domžal, vsi nastopajoči skupaj pa so za zaključek lepega večera ob klavirski spremljavi zapeli Lepo je v naši domovini biti mlad.

Avtor: Marjan Levstek; Foto: Rok Majhenič
Tagi