Praznična glasbena poslastica: Muzikali z Godbo Komenda in KPD Drouz

Po odmevnem lanskem koncertu, ki je nosil naslov »Vsi na ples«, tudi  pred letošnjimi božično novoletnimi prazniki Godba Komenda pripravlja pravo glasbeno poslastico, ki jo bodo skupaj  s Mešanim pevskim zborom Drouz predstavili na kar dveh ločenih koncertih. To glasbeno poslastico, ki jo bodo predstavili, pa se imenuje Muzikali. Prvi koncert se bo odvijal v nedeljo, 16. decembra 2018, ob 18. uri v Kulturnem domu Komenda, drugi pa v petek, 21. decembra 2018, ob 19. uri v Kulturnem domu Radomlje.

Zadnja leta so obarvana v barvah muzikalov in to vzdušje je prevzelo tudi Godbo Komenda, ki pred letošnjimi božično-novoletnimi prazniki v sodelovanju s Kulturnim prosvetnim društvom Drouz pripravlja pravo glasbeno poslastico. »Muzikali« se namreč glasita koncerta Godbe Komenda in Mešanega pevskega zbora Drouz z gosti, ki bosta potekala v nedeljo, 16. decembra 2018, ob 18. uri v Kulturnem domu Komenda in v petek, 21. decembra 2018, ob 19. uri v  Kulturnem domu Radomlje. Na obeh koncertih, ki ju bo povezoval Jure Ivanušič, bodo še nastopili Zala Smolnikar (solo pevka), Špela Ravnikar (citre) in Anja Zajc (trobenta) in dirigent Peter Šala.

Kulturno društvo Godba Komenda

Kulturno društvo godba Komenda je ena najmlajših godb v Sloveniji. Med  sosednjimi godbami, ki na svojih logotipih in našitkih s ponosom pišejo  letnico kot so npr. 1911, 1844 in podobno, Godba Komenda na uniformah  nosi letnico 2011. Po besedah predsednika kulturnega društva Matevža  Cerarja, njihova godba šteje 18 članov, kar za orkester ni veliko. V  Komendi in okolici imajo vsako leto več nastopov, lanskega decembra pa  so izvedli že svoj tretji samostojni novoletni koncert: »Uspešno  sodelujemo s komendskimi mažoretkami, gasilci in ostalimi društvi v  občini ter tudi izven naše občine.« Za umetniško vodenje Godbe Komenda skrbi Peter Šala. Godbo Komenda lahko spremljate tudi na njihovem Facebook profilu.

Godba Komenda z gosti po lanskem koncertu “Vsi na ples”.

Kulturno prosvetno društvo Drouz

Kulturno prosvetno društvo Drouz je zelo mlado društvo. Mešani pevski zbor Drouz Radomlje, ki je del Kulturno prosvetnega društva Drouz, sicer deluje že sedem let, pred tem pa je deloval pod okriljem Kulturnega društva Mlin Radomlje. Sprva je bil to ženski zbor, kasneje pa so se jim pridružili tudi fantje in tako je postal mešani zbor, ki ga vodi mlada, ambiciozna akademska glasbenica Uršula Jašovec. Predsednica društva je Ema Smodiš. Pravijo, da jim glasba daje energijo, jih tolaži, bogati, umiri, povzdigne … KPD Drouz lahko spremljate na njihovem Facebook profilu.

Mešani pevski zbor Drouz Radomlje.

Miha Ulčar; Foto: KD Godba Komenda, KPD Drouz

Komentarji uporabnikov
Tagi