Pravljice za odrasle: Pogumni čevljar

V sredo, 28. oktobra 2015 se je v Knjižnici Domžale začel novi ciklus pravljic za odrasle. Pravljice, katere prebira Mirjam Slanovec, na svoj način seveda, za odrasle pa jih interpretira Luka Hrovat.

Oder v dvorani Knjižnice Domžale je bil lepo pripravljen z razstavljenimi čevlji, Mirjam pa oblečena kot res pravi čevljar; s kapo in usnjenim predpasnikom. Po njenem milozvočnem prebiranju pravljice nas je Luka s svojimi interpretacijami pravljice na odrasel način, (zato pa so pravljice za odrasle ) spravljal v smeh in sproščenost poslušanja. Seveda nam pravljice na svojevrsten način prikažejo pripoved o vsesplošnih človeških notranjih tegobah, s katerimi se ljudje spopadamo tako v otroški kot v odrasli dobi. 

Pravljice je nekdo začel pripovedovati, drugi pa so jih zapisali, da niso utonile v pozabo in izdelek je tu. Poln poučnih nasvetov in napotkov, kako in kaj je najboljše, da se stvari uspešno zaključijo in izpeljejo. Na poti skozi tisočere preizkušnje nas vodijo do razrešitev, ki na koncu pripeljejo do vzpostavitve reda, ki je dobro za življenje.

Pravljični večer je združeval doživeto interpretacijo pravljice in odprto debato.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi