Prava paša za oči: V Preserjah tudi letos razstavili številne zanimive kreacije iz buč

Nekateri ljudje prisegajo na bučno juho, bučne zavitke ali celo na bučni golaž. Se pravi, da buče, ki jih pridelajo na svojih vrtovih ali pa jih kupijo, končajo v njihovih želodcih. Spet drugi pa vidijo v bučah priložnost za ustvarjanje različnih kreatur. Številne mojstrovine iz buč je možno videti vsako leto na tradicionalni Noči buč v Preserjah pri Radomljah, ki jo vsako leto organizira Športno društvo Preserje. Vaška pot se za en večer spremeni v pravo razstavišče različnih mojstrovin. Svoj čar doda mrak ter seveda osvetljene buče.

Tudi letos se je Vaška pot v Preserjah spremenila v ulico kreativnosti, saj so bile tam razstavljene buče, takšne ali drugačne, predvsem pa je bilo možno videti, da se da iz buč narediti marsikaj. Potrebna je samo domišljija, kreativnost, spretnost ter seveda potrpežljivost. Po besedah organizatorjev te prireditve, je bila letos udeležba rekordna, vzdušje enkratno, izdelki iz buč pa so obiskovalce več kot navdušili, obenem pa so se na lastne oči prepričali, da človeška domišljija ne pozna meja in da se da iz buč narediti marsikaj.

Člani Športnega društva Preserje so tudi tokrat poskrbeli za pečen kostanj, sladke dobrote, čaj in kuhano vino. Tako, da ni bilo poskrbljeno samo za oči, temveč tudi za želodčke. Tako kot vedno je bilo osredno dogajanje pred domačijo Zupan. Organizatorji so najbolj kreativne bučne umetnine tudi bogato nagradili. Prav tako so podelili nagrade najmlajšim obiskovalcem, ki so s seboj na prireditev prinesli svojo izrezljano bučo.

Več fotoutrinkov z razstave buč si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič
Tagi