Pozitivno v negativnem

Da ne bo pomote, moram že takoj na začetku povedati, da mi ob vsem dogajanju zadnje čase, nikakor ni prijetno, daleč od tega. Zelo, zelo se trudim, da ob vseh groznih novicah in napovedih ostajam pozitivna.

Že tako se vsak dan zahvalim, da so vsi moji bližnji zdravi, zdaj pa sem hvaležna še toliko bolj. In ker danes, po dolgem času – odkar nisem več s.p., spet delam od doma, sem zavestno poiskala še več razlogov za hvaležnost.

Zjutraj bom recimo lahko, na račun vožnje in oddaje hčerke v vrtec, spala vsaj 45 minut dlje. Ker se mi ne bo treba voziti na delo, bom posledično porabila manj bencina in s tem prispevala k čistejšemu okolju. Cel dan bom lahko v trenirki, zaradi česar bom oprala manj perila in tako privarčevala z elektriko in vodo.

Končno bom porabila vse zaloge hrane, ki je že čez rok, ampak saj moka in polenta se res ne pokvarita. Po kosilu bom lahko, skupaj s hčerko, tudi jaz malo zadremala in potem spet nadaljevala z delom, ko se bo z njo igral v. d. mož.

Imam že načrt, da bom pregledala omaro in podarila stvari, ki jih ne nosim več, pa mi je bilo za to do zdaj vedno škoda časa. Tudi shramba je na spisku za temeljito pospravljanje.

Ker ne bom izgubljala časa v popoldanski gneči, bom končno lahko presortirala knjige in tiste, ki sem jih že prebrala, pustila na nabiralnikih. Sosedje so že navajeni na našo blokovsko knjigobežnico, ki smo jo s časom razširili še z drugimi stvarmi – kar sam ne potrebuješ več, morda komu drugemu pride prav. Tako si bomo tudi, vsaj simbolično, ostali blizu, saj se drugače radi družimo in popoldneve bolj ali manj preživljamo skupaj, pred blokom.

Večerni pilates bom nadomestila z vadbo joge v hčerkini družbi, veliko pa se imam tudi še za naučiti o tem Kako sedeti pri miru kot žaba in vajah čuječnosti. S spiska knjig, ki jih želim prebrati, pa bom lahko črtala vse o pregorelosti.

In predvsem se že zelo veselim trenutka, ko bo to napeto stanje minilo in bom spet hvaležno cenila stvari, ki jih imam drugače za samoumevne.

Maham do naslednjič, Maša

 

Tagi