Ponedeljkove Bralnice pod slamnikom v Knjižnici Domžale

V okviru Mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom so se otroci v ponedeljek, 27. junija 2013, v Knjižnici Domžale najprej v bralnem klubu srečali s pesnico Ksenijo Šošter Olmer, nato pa so skupaj s Piko Nogavičko pili čaj, grizljali piškote in ustvarjali v delavnici. 

Bralni klub: srečanje s pesnico Ksenijo Šošter Olmer
Bralni klub je oblika bibliopedagoškega dela, ki ga organizira Knjižnica Domžale v povezavi z OŠ Rodica in OŠ Dob. V celoletnem druženju otroci spoznavajo različne ustvarjalce- pisatelje, pesnike, ilustratorje… Tokrat je bila gostja pesnica Ksenija Šoster Olmer, slovenska pesnica srednje generacije, ki živi in ustvarja v ZDA. Otroci so pripravili program v katerem so citirali njene pesmi. Vsak udeleženec je prejel knjigo založbe Miš.

Pikina čajanka
Pikina čajanka je novejša dejavnost oddelka za otroke in mladino v knjižnici Domžale. Je preplet pripovedovanja zgodb iz Pike Nogavičke, ustvarjanja in igranja. Otroci so pili čaj in grizljali piškote, na obisk je prišla tudi Pika Nogavička. Na koncu so sledile še ustvarjalne delavnice.

Vabljeni na Bralnice pod slamnikom! Več na www.knjiznica-domzale.si/ in www.bralnice.si

Pripravila: Blanka Marn, Knjižnica Domžale

Tagi