Pomladni vrt Tine Jakopič – vrtnice

Avtorica razstave mag. Tina Jakopič je kljub težki diagnozi (MS) uspela fotografirati vrtnice v njenem vrtu. Tina se ljubiteljsko ukvarja s fotografijo že od srednje šole. Najpogostejši motiv njenih fotografij so prečudovite vrtnice v njenem vrtu. Te lepe cvetice, simbol ljubezni, lovi v fotografski objektiv ob različnih fazah cvetenja ter različnih urah dneva, ko je svetloba vsakič drugačna, sence pa še pridodajo posebno čarobnost. Ker pa jo je bolezen na žalost prikovala na invalidski voziček, se s fotografiranjem, ki je njen najljubši konjiček, sedaj ukvarja le ob pomoči dobrih ljudi.

Odprtje razstave osupljivih fotografij raznih vrst in barv vrtnic mag. Tine Jakopič je v Knjižnici Domžale potekalo v ponedeljek, 30. julija 2018. Za kulturni utrip so poskrbeli Tomaž Pirnat, Elizabeta Pirnat in Urška Pavli ter Pirnatovi otroci s svojim vedno prisrčnim glasbenim nastopom. Vera Terstenjak, akademska slikarka je v krajšem nagovoru predstavila Tino in njene fotografije, ki sta jih fotografirale v prečudovitem vrtu polnem vrtnic, kjer se ukvarjajo z gojenjem in križanjem različnih sort. Za razstavo je fotografije izbrala Tina sama. Odprtje razstave je z recitacijo svojih pesmi popestril tudi pesnik, pisatelj in igralec Tone Kuntner.

Da je ta razstava ugledala luč sveta, gre posebna zahvala akademski slikarki Veri Terstenjak za pobudo in navezovanje stikov, Sonji Juriševič iz Knjižnice Domžale za organizacijo, Marti Starbek Potočan iz Knjižnice Domžale za oblikovanje plakata in pripravo slik za razstavo ter Karmen Habas za izdelavo fotografij.

Čudovite fotografije vrtnic bodo v Knjižnici Domžale na ogled vse do 25. avgusta 2018, zato si le vzemite čas in si oglejte te lepe fotografije, nekaterim so dodani tudi verzi Tinine mame Brede Jakopič, ki krasijo stene domžalske knjižnice.

Več fotoutrinkov z odprtja razstave si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avto: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi