Pomagajte uresničiti sanje: V Šmarci se bo odvijal 7. dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami

V soboto, 16. aprila 2016, ob 20.00 uri, se bo v Krajevnem domu v Šmarci pri Kamniku, odvijal že 7. dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami z naslovom URESNIČIMO SANJE.

Z zbranimi sredstvi na koncertu bodo otrokom, ki so gibalno ovirani, omogočili tri dnevni obisk Turistične kmetije Prodnik, ki se nahaja v Radmirju ob glavni cesti Celje – Logarska dolina. Ta kmetija je dostopna tudi otrokom , ki jih je življenje prikovalo na invalidske vozičke. »Otroci bodo tako preživeli dneve, ob povsem domačih dobrotah. Po svojih zmožnostih bodo tudi sami skrbeli za živali in pomagali pri pripravi obrokov in podobno. Spoznali bodo naravo in vse kar se dogaja na kmetiji. Omenim naj, da imajo ti otroci bolj slabo predstavo, če jim vse to razlagajo v šoli samo ob slikah in učbenikih. V lanskem letu so spoznali zelo veliko novega, a jim je zmanjkalo časa, da bi vse videli, tako da smo se letos odločili, da jim skušamo pomagati, da bi spoznali še tisto, kar niso v lanskem letu«, pravi Simon Zorman iz skupine The Eccentrics, ki je med organizatorji tega dobrodelnega koncerta. Omenjena glasbena skupina je nastala pred letom in pol in to ravno za 6. dobrodelni koncert, saj imajo v svojih vrstah tudi dva člana, ki sta gibalno ovirana.

Po besedah Zormana vsaka takšna stvar tudi finančno obremenitev: »Že tako so starši takšnih otrok vsakodnevno omejeni kar se tiče denarja. Velikokrat bi svoje otroke kam peljali, a jim to družinski standard ne dopušča, zato sem se odločil, da jim pomagam skupaj z dobrimi ljudmi. Vsako leto se ob tem času slišiva s Kondradom Pižorn – Kondijem in vedno sva istih mislih: GREMO NAPREJ in priredimo dobrodelni koncert. Tako se bo sedaj odvijal že 7. po vrsti.«

Vabilu so se odzvali številni nastopajoči:

  • MePZ Cantemus iz Kamnika
  • Toni Sternad
  • Banda citrarska s Klemnom Torkarjem
  • Tanja Zajc Zupan s pevko Tejo Saksida
  • Tamburaška veteranska skupina Bisernica
  • Ansambel Skrivnost
  • Mara in ljudske pevke
  • Skupina The Eccentrics

Program bo povezoval humorist Kondrad Pižorn Kondi.

»Upamo, da bomo tudi letos uspešni in da bomo uresničili sanje tem otrokom, kajti ni lepšega kot takrat, ko vidiš vesele in zadovoljne očke teh otrok, ko k tebi stegnejo svoje roke in ti s povedo: HVALA DA NAM URESNIČUJETE SANJE«, nam še zaupa Zorman.

Organizatorji si želijo čim večjega obiska na tem dobrodelnem koncertu, da zberejo prepotreben denar in omogočijo «SONČKOM«, da bodo sijali in se veselili na kmetiji Prodnik.

The Eccentrics
Prvič so se sestali 15. decembra 2014 in sicer na pobudo organizatorja tradicionalnih dobrodelnih koncertov v Šmarci. V prvotni zasedbi so bili trije in sicer, da bi priložnostno zapeli na 6. dobrodelnem koncertu v Šmarci za otroke s posebnimi potrebami. Po samem nastopu, so se odločili da ostanejo skupaj in tako so v svoje vrste sprejeli še klaviaturista in bobnarko. O sebi pravijo:
»Smo mladi glasbeniki, ki se radi ukvarjamo z glasbo. V zasedbi nas je 5 članov, ki nekako prihajamo iz različnih tipov družin. Zasedbo predstavljajo: vokalistka Ela Zupinn iz Križa pri Komendi, ki prihaja iz običajne družine, vokalist Miha Šoštar prihaja iz Ljubljane, je nedonošenček in posledično temu ima cerebralno paralizo, (slabo vidi in ima zelo slabo orientacijo v prostoru), klaviaturist Uroš Koščak prihaja iz Kamnika in ima ravno tako cerebralno paralizo. Zaradi svoje drugačnosti je moral poiskati rejniško družino, saj njegovi pravi starši niso bili kos taki zahtevni nalogi starševstva. Pred nekaj manj kot dvema mesecema se nam je pridružila tudi bobnarka Tanea Lipovšek, ki je generacijsko mlajša od vseh in pa vokalist in kitarist Tadej Zorman, ki pa prihaja iz družine v kateri je njegov mlajši bratec invalid.
Želimo pokazati kako znamo tudi mladi delati skupaj, ne glede na starost in kakšni smo po zunanjosti. Imamo veliko pozitivne energije, ki jo na svojih nastopih skušamo dati tudi obiskovalcem in poslušalcem.«

Za seboj imajo kar nekaj nastopov. Najbolj odmevni so bili lani v Mostecu pri Ljubljani na 20. srečanju nedonošenčkov, v Kamniku na Glavnem trgu, kjer so nastopali na prednovoletnih dnevih in pa njihov samostojni koncert v oktobru 2015, ob prvi obletnici delovanja, ko so zbirali hrano za Anino zvezdico. V soboto 12. marca so ponovno pomagali in sicer so sodelovali na dobrodelnem koncertu z naslovom ZA LEPŠI JUTRI. Še in še bi lahko naštevali, ampak naj vas samo še povabimo, da jih pridete v soboto, 16. aprila 2016, ob 20. uri podpreti v Krajevni dom v Šmarco, ko bodo pomagali na že tradicionalnem 7. dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar in organizatorji koncerta
Tagi