Poletni kino

Če v poletnih večerih ne veste kam bi se podali, je ena izmed možnosti tudi ta, da si v Mestnem kinu Domžale ogledate kakšno projekcijo filma. Odličen izbor filmov si v hlajeni dvorani, kar je v tej poletni vročini, več kot dobrodošlo, lahko ogledate vsak večer v mesecu avgustu.

To pa še ni vse. Mestni kino Domžale se v avgustu za nekaj dni tradicionalno preseli na festival Kamfest, kjer si bo med 12. in 16. avgustom na Glavnem trgu v Kamniku možno ogledati projekcije filmov Ne bom več Luzerka, Comic Sans, Mrtvi ne umirajo, Zelena knjiga in Gajin svet. Prav tako se Mestni kino Domžale v avgustu ponovno vrača na domžalsko kopališče, kjer si boste 20. in 21. avgusta lahko projekciji filmov Gajin svet in Yesterday ogledali med namakanjem nog ali na blazini iz bazena, kar bo zagotovo nepozabna dogodivščina.

Zadnji vikend v mesecu avgustu se Mestni kino Domžale prvič odpravlja v Arboretum Volčji Potok, kjer bodo v novem francoskem vrtu v treh večerih na ogled trije filmi. Poleg Doline miru, zgodnje klasike jugoslovanskega vojnega filma, bosta dve projekciji postregli z umetniškim žanrom: Beli vran, biografska drama o ključnem trenutku v življenju mladega Rudolfa Nurejeva ter Pavarotti, filmski pogled v življenje in delo operne legende, velikega tenorja Luciana Pavarottija.

Poletni kino

V Mestnem kinu Domžale, ki v poletnih mesecih ne sameva, so za mesec avgust pripravili širok izbor filmov za vse okuse in vse generacije. V prijetno ohlajeni dvorani se bodo na velikem platnu zavrteli filmi Levji kralj, Svet igrač 4, Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2, Hitri in drzni: Hobbs in Shaw, Diego Maradona, 3 dnevi z Romy Schneider, Črna reka, Delo brez avtorja, Zvesti moški, Angry birds film 2, Raziskovalka Dora, Angel varuh,  Bilo je nekoč … v Hollywoodu, Yesterday in 100 kilogramov do zvezd.

Spored in opis filmov, ki bodo v Mestnem kinu Domžale na sporedu v avgustu si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Kino Kamfest

Mestni kino Domžale se za nekaj dni v avgustu tradicionalno preseli nekaj kilometrov severneje, na festival Kamfest, kjer Mestni kino Domžale že vrsto let skrbi za filmski program na različnih lokacijah. Letos bodo projekcije Kina Kamfest na Glavnem trgu v Kamniku.

12.8. / NE BOM VEČ LUZERKA z angleškimi podnapisi
13.8. / COMIC SANS
14.8. / MRTVI NE UMIRAJO
15.8. / ZELENA KNJIGA
16.8. / GAJIN SVET

Filmi se pričenjajo ob 21.15 – vstop je prost.

Filmsko kopališče

Avgusta se bo Mestni kino Domžale dvakrat preselil na domžalski bazen, najprej z brezplačno projekcijo mladinske uspešnice Gajin svet, nato pa še s predpremiero glasbene romantične komedije Yesterday. Filmi se pričenjajo ob 21.00.

20.8. / GAJIN SVET / brezplačna projekcija
21.8. / YESTERDAY / predpremiera

Filmsko kopališče | Kopališče Domžale, Kopališka 4 | organizacija: Mestni kino Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale | projekcije se pričnejo ob 21.00 uri | cena vstopnice: 5 eur |  vstopnice: blagajna KDFBD (Ljubljanska 61, Domžale – v času uradnih ur), www.mojekarte.si ter dve uri pred projekcijo na blagajni kopališča | vstop na bazen je mogoč ob 20.30 | ob bazenu je na voljo 250 stolov, veseli smo tudi vaših brisač in blazin … in ne pozabite na kopalke.

Filmski večeri v Arboretumu

Mestni kino Domžale letos prvič gostuje tudi na čudoviti lokaciji znotraj Arboretuma v Volčjem Potoku. 29., 30. in 31. avgusta, si boste na velikem platnu v novem francoskem vrtu lahko ogledali Dolino Miru, Beli vran in Pavarotti. Filmi se pričenjajo ob 20.30.

29.8. / DOLINA MIRU / brezplačna projekcija

Zgodnja klasika jugoslovanskega vojnega filma v režiji Franceta Štiglica, ki je igralcu Johnu Kitzmillerju leta 1957 prinesla nagrado za najboljšo moško vlogo v Cannesu. Dolina miru je bila ob svoji šestdesetletnici in v restavrirani različici leta 2016 kot prvi slovenski film predstavljena v prestižni sekciji Canske klasike. Po projekciji filma sledi še filmski pogovor.

30.8. / Beli vran

Biografska drama o ključnem trenutku v življenju mladega Rudolfa Nurejeva, ki jo britanski igralec Ralph Fiennes zrežira kot preplet globokega poklona velikemu baletniku in napetega trilerja iz obdobja hladne vojne.

31.8. / Pavarotti

Filmski pogled v življenje in delo operne legende, velikega tenorja Luciana Pavarottija, v katerem se ikonični nastopi, s katerimi se je zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori, intervjuji in še nikoli poprej videnimi posnetki.

Vstopnice za Filmske večere v Arboretumu so v na voljo na blagajni Mestnega kina Domžale, na www.mojekarte.si in na blagajni Arboretuma. Cena vstopnice je 5 Eur, projekcija Doline miru pa je brezplačna. Vstop v park bo mogoč ob 20.00 uri, projekcije se pričnejo ob 20.30. V primeru slabega vremena bodo projekcije v dvorani Mestnega kina Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Mestni kino Domžale

 

Tagi