Poletje v Knjižnici Domžale

Tudi letos v Knjižnici Domžale v času poletnih počitnic pripravljamo pester poletni program, ki je namenjen prav vsem!

V juliju in avgustu vsak torek in petek od 10.00 do 12.00 vabimo osnovnošolce, da preživijo čas v dobri družbi in se nam pridružijo ob družabnih igrah, ki potekajo pod naslovom ODKLOPI SE!

V poletnih mesecih vas vabimo k sodelovanju pri bralno-spodbujevalnih projektih: Čudežni kovček, Pravljična lutkarija, Zvedavček in Poletni KRIŽ-KRAŽ. Knjižničarji smo za vas izbrali kvalitetno gradivo ter obilo idej za ustvarjanje in urjenje domišljije. Povabljeni v svet pravljic! Otroke med 6. in 10. letom vabimo, da se nam pridružijo na Želvinem poletnem bralnem popotovanju. Zgibanko z navodili in nalogami lahko dobijo na Oddelku za otroke in mladino. V seznam bralnih dni vpišejo, kaj so brali. Mama, oče, dedek, babica ali druga odrasla oseba pa bo s podpisom potrdil/-a, da so brali vsaj 20 minut na dan. Zbrati je potrebno tudi tri žige, vpisati podatke in do 15. septembra oddati izpolnjeno zgibanko v Knjižnici Domžale ali njenih enotah. Vabimo pa tudi mlade bralce med 10. in 15. letom, da se nam pridružijo pri projektu Poletje s knjigo. Zgibanko z navodili lahko prevzamete na Oddelku za otroke in mladino. Poletje si popestrite s knjigami, izpolnite zgibanko in se potegujte za lepe nagrade. Pripravili smo tudi Bralne zaklade – mladi bralci si v poletnih mesecih lahko izposodijo vrečko presenečenja, ki skriva zanimivo gradivo po izboru knjižničarja.

V knjigah se skrivajo zgodbe, uganke, pesmice, potovanja v deželo znanja in odkrivanja skrivnosti … Tokrat smo v nekatere knjigi skrili zaklad tudi mi! Poiščite razglednice, napišite misel/narišite risbo in osvojite nagrado! Zaklad se skriva v knjigah je namenjeno vse otrokom do 15. leta.

Za odrasle bralce smo pripravili izbor kvalitetnega branja, najdete jih na oddelku za odrasle pod naslovom Knjižničarji priporočamo. Sodelujete lahko tudi v nagradnem kvizu Ali veste?, ki je poletno obarvan. Vabimo vas tudi, da na razglednico, ki bo skrita v nekaterih knjigah, napišete odlomek, ki vas je najbolj navdušil, prevzel ali pretresel. Lov na besede je namenjen odraslim bralcem. V sodelovanju z različnimi ustanovami prijazno vabimo k prebiranju knjig v okviru projekta S knjigo v … / knjigobežnice.

Knjižnica Domžale

Tagi