Pogovor z ustvarjalci filma “Neskončni začetek – Fragmenti iz življenja bioterapevta Marjana Ogorevca”

V filmskem portretu srečamo priznanega slovenskega bioenergetika in športnega trenerja Marjana Ogorevca v njegovem intimnem svetu na Malem vrhu, kjer živi v tesni povezanosti z naravo in v sozvočju z letnimi časi. Sledimo njegovi pripovedi, ki nas spomni, da je zemlja dar življenja, vir zdravja pa je v naravi. Narava, kot pravi, je absolutno inteligentna in od nje se lahko vedno učimo. Smisel življenja vidi v razvoju človekove zavesti. Približa nam idejo naravnega bivanja in odpira vprašanja današnje družbe, ki je na preizkušnji. Čeprav človeška evolucija poteka spontano, se zdi, da je kljub tehnološkemu napredku začela nazadovati. Prav Marjanove delavnice samozdravljenja, kot je na primer tista na otoku Ižu, povezovanje z zdravniki uradne medicine in uspešna sodelovanja z vrhunskimi športniki pričajo o tem, da je možno spremeniti civilizacijske vzorce in, da imamo v sebi moč, ki zdravi in nam bogati življenje.

Pogovoru po ogledu filma, ki so ga na velikem platnu Mestnega kina Domžale zavrteli v sredo, 13. februarja 2019, se je pridružila režiserka in montažerka Jasna Hribernik, ki je v pogovoru, vodil ga je Jure Matičič, povedala kar nekaj zanimivih podatkov o tem, kakšno je bilo snemanje z Marjanom Ogorevcem in o počutju na njegovi domačiji in izletih, ki so jih posneli.

Jasna Hribernik je življenje bioterapevta Marjana Ogorevca v dokumentarcu z naslovom Neskončni začetek skušala ujeti skozi komunikacijo z naravo, z občutki, kako Marjan Ogorevc čuti bližino in predanost naravi. Na film so tako ujeli njegovo komunikacijo z naravo, najboljšo dejanskost in fascinantnos trenutkov. Še najrajši so snemali na njegovem »rajskem vrtu« na Malem vrhu, kjer so ga spremljali skozi vse štiri letne čase. In tam v njegovem raju je fenomenalno to, da raste tam vse od tropskih do avtohtonih sadežev, zelenjave, cvetja …

Pomembna je bila tudi delavnica, na kateri so sodelovali, vključena pa je tudi v film. Zato je Jasna zelo hvaležna udeležencem seanse, da so dovolili snemanje. Gostja pogovora je še povedala, da je bilo na seansi res fascinantno, da se v ljudeh res zgodi en premik, kjer Marjan Ogorevc ne zdravi ampak odpira takšne in drugačne kanale v človeku, da ljudje prebrodijo težave, ki jih pestijo in s tem tudi preprečijo bolezni.

Predavanje Marjana Ogorevca, ki ga je izvedel po domžalski premieri filma, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi