Poezija zdravi

“Pesnik je vedno bil tisti, ki druge zdravi bolezni, od katere umira sam.” Branko Miljkovič

Na prvi pomladni dan, 21. marca praznujemo tudi svetovni dan poezije. Letos se svet v tem času sooča s povsem drugačnim življenjem, kot smo ga bili vajeni še nedavno.

Kot bi potegnili ročno zavoro, smo se morali vsi malo ustaviti. Čas, ki ga preživljamo po domovih, lahko izkoristimo za mnoge talente in zanimanja, za katera sicer nimamo časa.

Knjižnica Domžale vas vabi k ustvarjanju verzov, ki nam bodo polepšali ta čas, ko se moramo držati vsak zase. Vabimo vas, da nam na mail info@dom.sik.si pošiljate svoje verze.

Če lahko, jih napišite z roko. Pisanje z roko v možganih spodbudi številne centre – motoričnega, vizualnega, slušnega in semantičnega, zato vpliva na celosten razvoj otroka, v poznejših obdobjih našega življena pa pozitivno vpliva na spomin, učenje in generiranje idej. Verze nato fotografirajte ali skenirajte in pošljite na naš mail.

Seveda nam svojo poezijo lahko pošljete tudi v klasični elektronski obliki – napisano na računalnik.

K sodelovanju vabimo vse starostne generacije, ki rade pišete in pesnite. Nekaj verzov, ki jih bomo prejeli, bomo objavili na našem Facebooku, Instagramu in spletni strani. Ne pozabite dopisati imena in priimka.

Vaše verze bomo zbirali do dneva, ko bomo zopet odprli svoja vrata. Takrat bomo v roku 14 dni izbrali deset tistih, ki nas bodo najbolj nagovorili in jih simbolično nagradili. O tem boste obveščeni po mailu. Vse verze boste lahko v živo prebrali na posebnem pesniškem večeru

V času, ko je knjižnica zaprta, si člani knjižnice lahko izposojate elektronske knjige na portalu Biblos, kjer boste našli tudi kar nekaj poezije. Navodila za uporabo Biblosa najdete na njihovi in na naši spletni strani.

Vabljeni k ustvarjanju!

Kristina Galun, Knjižnica Domžale

 

Tagi