Podobe iz življenja Ivana Cankarja v živahnem stripovskem jeziku

dr. Blaž Vurnik & Zoran Smiljanić: IVAN CANKAR: podobe iz življenja

Na Literarni kavarni, ki bo v Knjižnici Domžale na sporedu v sredo, 13. marca 2019, ob 19. uri, bomo gostili dr. Blaža Vurnika in Zorana Smiljanića, avtorja knjige Strip Ivan Cankar: podobe iz življenja. Gre za stripovsko biografijo našega največjega pisatelja od zibke do groba,  s poudarkom na nekaterih najbolj sočnih citatih iz njegovih del, ki tudi več kot sto let kasneje še vedno ostajajo zelo aktualni.

Strip Ivan Cankar: podobe iz življenja, ki je na 34. Slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado KNJIGA LETA 2018, je stripovska biografija našega največjega pisatelja od zibke do groba, s poudarkom na nekaterih najbolj sočnih citatih iz njegovih del, ki tudi več kot sto let kasneje še vedno ostajajo zelo aktualni.

V živahnem stripovskem jeziku predstavlja Cankarjevo kompleksno, strastno in ustvarjalno osebnost ter nekatere sodobnike, prijatelje in številne ljubezenske zveze. Poznavalski scenarij je delo dr. Blaža Vurnika, sicer zgodovinarja in kustosa v Mestnem muzeju Ljubljana, za realističen prikaz Cankarjevega življenja z redkimi slogovnimi odmiki v karikaturo, simbolizem in nadrealizem pa je poskrbel stripar Zoran Smiljanić.

Knjigo nam bosta na Literarni kavarni, ki bo v domžalski knjižnici potekala v sredo, 13. marca 2019, ob 19. uri, na zanimiv in njima lasten način predstavila oba avtorja. Organizatorja Literarne kavarne sta Tadeja Rode Teran in Knjižnica Domžale. Vstop je prost. Vabljeni!

Knjižnica Domžale

Tagi