Po središču Domžal bodo zopet odmevali zvoki citer

V soboto, 18. maja 2019, bo možno v središču Domžal na vsakem koraku slišati zvoke citer, saj bo potekala tretja prireditev “S citrami po Domžalah”. Lani je prireditvi sodelovalo več kot 110 citrark in citrarjev iz vseh koncev Slovenije, ki so z igranjem na citre Domžalčanom pobožali duše in jim polepšali dan. Tudi letos organizatorji pričakujejo množično udeležbo citrark in citrarjev, zato bo to zagotovo največji citrarski dogodek leta v Sloveniji.

Občina Domžale in Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje pripravljata tretjo vseslovensko srečanje citrark in citrarjev, ki nosi ime “S citrami po Domžalah”. K sodelovanju so tudi letos povabili posameznike in skupine, ki igrajo na ta priljubljen ljudski instrument. Organizatorji letos pričakujejo 119 citrark in citrarjev.

Prireditev se bo na domžalskem tržnem prostoru pričela ob 9. uri, kjer bo na sporedu predstavitev knjige o Mihi Dovžanu z naslovom Fant z zlatimi prsti, avtorja Ivana Sivca. Ob 10. uri bo potekalo svečano odprtje 3. dogodka »S citrami po Domžalah«, ki ga bosta z nastopom popestrila Citrarski kvartet Slovenije pod vodstvom prof. Petra Napreta in skupina Češminke. V nadaljevanju se bodo citrarji po skupinah razporedili po centru Domžal, ker bodo pred gostinskimi lokali in trgovinami ter še nekaterimi točkami na Ljubljanski cesti, igrali dobro uro. Ob 12. uri se bodo citrarji vrnili na tržni prostor, kjer sledi še skupni nastop.

Skratka, citrarke in citrarji bodo v soboto po Domžalah iz citer izvabljali lepe melodije, ki jih bo možno slišati na vsakem koraku.

Več o lanskoletni prireditvi “S citrami po Domžalah” si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi