Pevska skupina RŽ na božičnem koncertu ustvarila čarobnost božičnega večera

Kulturno društvo Antona Lobode in Pevska skupina RŽ iz Loke pri Mengšu v mesecu pričakovanj, notranjega miru in osebne sreče že vrsto let podarjata tisto, kar nam vse to zaokroži  – lepo božično pesem.

Pevke in pevci Pevske skupine RŽ iz Loke pri Mengšu že dvanajst let s svojim petjem razveseljuje poslušalce v bližnji in daljni okolici. In ker je božični čas najlepši čas v letu, ki nas spodbuja, da smo radostni, dobrodelni, radodarni, prijazni, odpustljivi … so  v torek, 25. decembra 2018, pred cerkvijo svetega Primoža in Felicijana v Loki pri Mengšu pripravili tradicionalen božični koncert, s katerim so ustvarili čarobnost božičnega večera, ki je napolnil srca vseh obiskovalcev.

Pod vodstvom njihovega umetniškega vodje Andreja Ropasa so zazvenele prelepe slovenske božične pesmi, ki so jih obiskovalci koncerta nagradili z dolgimi aplavzi. Med številnimi božičnimi pesmimi, ki so napolnile  prostor pred cerkvijo, je bila tudi njihova božična pesem »Nocoj solze mi ne dajo spati«, za katero je besedilo napisal pred kratkim preminuli kulturnik in gasilec Jože Brojan, uglasbil pa jo je Primož Kosec. Za konec pa so Rževci skupaj z obiskovalci zapeli še »Sveto noč«, saj božičnega koncerta ne more biti brez te pesmi.

Pevska skupina RŽ prihaja iz Loke pri Mengšu in ima rojstni dan 6. avgusta 2006, ko so pevci, na žegnanjsko nedeljo, prvič zapeli v domači cerkvi svetega Primoža in Felicijana. Ime so pevci povzeli po žitu, ki je vaški simbol. Do vstopa v Kulturno društvo Anotna Lobode, leta 2010, so prepevali le pri svetih mašah. Danes pa se lahko pohvalijo s številnimi nastopi. Imajo tudi nekaj novih, lastnih skladb (besedila: Jože Brojan, glasba: Primož Kosec), zelo radi pa poustvarjajo stare ljudske pesmi, ki so jih nekoč prepevali v Loki in njeni okolici. Seveda pojejo tudi umetniške pesmi, s tekmovanj in s srečanj pevskih zborov pa so prinesli že lepo število priznanj in plaket.

»Vam, dragi naši prijatelji, pa iskrena hvala, da nas spremljate, hvala za vzpodbudne besede, za stiske rok, za objeme …« so se Rževci ob koncu koncerta zahvalili vsem, ki jih spremljajo. Drugo leto na snidenje!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi