Otroški pevski zbori prepevali na dekanijskem srečanju v Dobu

Cerkev sv. Martina v Dobu pri Domžalah je ozaljšana in vsa sveže okrašena od dopoldanske birme v nedeljo, 23. aprila 2017, pričakala več kot dvesto dvajset otrok in zborovodij ter spremljajočih glasbenikov, ki so se srečali na dekanijskem srečanju otroških pevskih zborov.

Devet nastopajočih zborov je nedeljski popoldan preživelo v prijetnem prepevanju in druženju mladih v prelepih cerkvenih pesmih, ki so izzvenele v lepi akustični cerkvi sv. Martina v Dobu. Popolnemu vzdušju je pridodalo tudi lepo vreme, ki se je naredilo nalašč za druženje mladih v prepevanju pesmi. Najprej sta vse nastopajoče in prisotne pozdravila Janez Avsenik, župnik v cerkvi Sv. Mihaela v Mengšu in tudi koordinator dekanije za cerkvene pevske zbore ter Jure Ferlež, župnik v cerkvi sv. Martina v Dobu, sicer nedeljski godovnjak, saj je v nedeljo praznoval sv. Jurij.

Na srečanju otroških pevskih zborov so nastopili:

  • Otroški pevski zbor Mavrica iz Doba (zborovodkinja: Tina Grošelj, kitara: Žiga Pogačar);
  • Otroški zbor Veseli Kristjani iz Domžal (zborovodkinja: Nataša Banko, sodelovali so tudi starši nastopajočih otrok);
  • Otroški zbor Sončni žarki iz Domžal (zborovodkinja: Lili Sever);
  • Otroški pevski zbor župnije Jarše (zborovodkinja: Andreja Pirc, kitara: Anže Kovačič, cajon: Gašper Pirc);
  • Pevski zbor Zvonček župnije Vir (zborovodji: Lea Hrovat in Martin Jereb, kitara: Boštjan Pohlin, klaviature: Kaja Grošelj);
  • Otroški cerkveni pevski zbor Zvončki župnije Moravče (zborovodkinja: Barbara Fale, kitara: Nika Šter, cajon in klaviature: Blaž Pirnat);
  • Otroški pevski zbor Angelčki iz Mengša (zborovodkinja: Tea Žnidar, kitara: Luka Žnidar);
  • Otroški pevski zbor z Brda (zborovodkinja: Petra Avbelj).

Na koncu srečanja je sledil še blagoslov, ki ga je podelil župnik Jure Ferlež, nato pa so združeni zbori pod vodstvom Natalije Podjavoršek zapeli še pesem Petra Pušnika "Veseli človek se", ter Alelujo.

Lepo so izzvenele prelepe cerkvene pesmi, ki seveda iz otroških grl zvenijo malo drugače, kot iz grl odraslih pevcev, pa zato nič manj lepe, poučne ter polne sporočil za življenje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi