Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov – Moravče 2016

V Kulturnem domu v Moravčah je v četrtek, 7. aprila 2016, v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale, potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov, kjer je nastopilo šest zborov iz občin Moravče in Domžale. Revija se bo nadaljevala še danes popoldan s pričetkom ob 16.30 uri in sicer v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici, kjer bo v dveh delih nastopilo še dvanajst otroških in mladinskih pevskih zborov.

Pred začetkom Območne revije otroških in mladinskih pevskih zborov, je vse prisotne najprej pozdravil organizator prireditve Pavel Pevec, koordinator Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale, ki je vsem zborom zaželel veliko uspeha, gledalcem, ki jih je bila polna dvorana, pa čim več užitkov ob poslušanju prepevanja. Po tradiciji je imel vsak zbor v repertoarju tri pesmi: ljudsko, umetno in po lastnem izboru.

Zbore in njihovo petje je budno spremljal prof. Tomaž Habe, ki je po srečanju vsem zborovodkinjam in zborovodji podal prvo oceno nastopa njihovih zborov ter jima tudi svetoval, kaj vse bi bilo potrebno izboljšati. Na podlagi ocene je sedaj tudi odvisno na kakšno tekmovanje se glede na trenutno kakovost posameznega zbora, le-ta lahko prijavi (državno, regijsko, območno). Prireditev je povezovala Marta Starbek Potočan. Revijo otroških in mladinskih pevskih zborov so si ogledali tudi župan Občine Moravče, Martin Rebolj s soprogo ter novi koordinator Javnega sklada RS za kulturne Dejavnosti, Območne izpostave Domžale, Matej Primožič, ki bo funkcijo prevzel prihodnji teden.

Na Območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov so sodelovali:

  • Otroški pevski zbor Pojoče čebelice, OŠ Jurij Vega Moravče, PŠ Vrhpolje (zborovodkinja: Barbara Fale, klavirska spremljava: Dominik Štefan)
  • Otroški pevski zbor »Mali kos« OŠ Jurij Vega Moravče (zborovodkinja: Mojca Malovrh, klavirska spremljava: Dominik Štefan)
  • Mladinski pevski zbor OŠ Rodica (zborovodkinja: Marija Pepelnak Arnerić, klavirska spremljava: Marija Lukič, Margareta Pflaum)
  • Mladinski pevski zbor OŠ Venclja Perka Domžale (zborovodja: Gorazd Klep, klavirska spremljava: Jože Smrekar)
  • Mladinski pevski zbor Muc-art OŠ Jurija Vege Moravče (zborovodkinja: Mojca Malovrh, klavirska spremljava: Dominik Štefan)
  • Pevski zbor Glasbene šole Domžale – Domžalčki (zborovodkinja: Jožica Gabrijel Vidic, klavirska spremljava: Miran Juvan)

Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov je bila izvedena v sodelovanju z Zvezami kulturnih društev občin Domžale in Mengeš, občinami Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin ter Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov