Velikonočni sejem v Snoviku postregel s pestro ponudbo in okusnimi domačimi dobrotami

Na pestrem celodnevnem velikonočnem dogajanju v Termah Snovik, so si obiskovalci lahko ogledali predstavitve tradicionalnih ročnih del in obrti ter se poizkusili v ustvarjanju na velikonočnih ustvarjalnih delavnicah z animatorji, ki so bile namenjene vsem generacijam.

Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik sta v nedeljo, 3. aprila 2022, pripravila tradicionalni, že šestnajsti Velikonočni sejem. Tako je znova zadišalo po prazničnih dobrotah s kmetij, rokodelci pa so poskrbeli za velikonočno okrasje ter predstavili tradicionalna ročna dela in obrti. Za dobro voljo je z glasbo poskrbela godba Tuhinjska dolina, zbrane pa sta ob napovedi članice TD Tuhinjska dolina Manje Žebaljec pozdravila predsednik TD Tuhinjska dolina Ivan Hribar ter župan Občine Kamnik Matej Slapar.

Na velikonočnem sejmu so se predstavila številna društva iz Tuhinjske doline ter iz ostalih delov Slovenije, da pa je bil sejem živ, takšen kot mora biti, pa so poskrbeli ljudje, ki z veseljem ohranjajo spomin na našo preteklost z željo, da se še naprej ohranja med nami. Ponudniki so na stojnicah ponudili številne dobrote in darila, s katerimi se lahko obdari svoje najdražje v času velikonočnih praznikov, pripravili pa so tudi različne butarice za cvetno nedeljo ter okrašene razglednice za pošiljanje voščil prijateljem ob velikonočnem prazniku.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi