Starodobniki ta vikend navduševali mlado in staro

Društvo starodobnih vozil Kamnik je minuli vikend pripravilo enkratno Mednarodno revijo starodobnikov DSV Kamnik 2023. Na edinstveni tovrstni reviji v Sloveniji so se predstavila starodobna vozila v štirih skupinah. V prvi skupini so bili posebno atraktivni starodobniki, v drugi skupini motoristi do letnika 1945, v tretji društveni starodobniki in četrti skupini starodobniki od letnika 1889 do letnika 1945. Skupaj se je tako predstavilo 80 vozil.

V nedeljo dopoldan, 21. maja 2023, so vozila krenila na pot proti Arboretumu Volčji potok, kjer so bila postavljena na ogled po celotnem cvetočem parku. V popoldanskih urah pa je bil čas za modno revijo starodobnih oblačil udeležencev. Za glasbeno vzdušje je poskrbel Jože Još z lajno.

Ob začetku mednarodne revije starodobnih jeklenih lepotcev, je zbrane pozdravil in nagovoril Miroslav Vrhovnik, predsednik DSV Kamnik, ki je bil vidno vesel lepega vremena in velikega obiska. Ko svojo pločevino postavi na ogled človekov najboljši štirikolesni prijatelj, ni kar tako. Še posebej, če so to starodobniki, ki jih v Arboretumu Volčji Potok redko vidimo v takšnem številu, ki so jih na ogled postavili po travnati površini. V lepem sončnem vremenu se je bohotilo okoli 80 starodobnikov, ki so bili proizvedeni v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, posamezna vozila pa še prej, pred in takoj po 2. svetovni vojni. Najstarejše vozilo pa je bilo iz leta 1896. Svoja starodobna vozila so predstavljali tudi povabljeni gostje iz Avstrije, Nemčije in Italije, kjer ima Klub starodobnih vozil Kamnik veliko prijateljev.

Mija Vrhovnik, sekretarka revije starodobnih vozil je v nadaljevanju podelila nekaj priznanj članom, zbirala pa je tudi udeležence za popoldansko modno revijo članov z oblačili iz obdobja, kot so bili njihovi jekleni starodobni lepotci.

Društvo starodobnih vozil Kamnik se zahvaljuje vsem sodelujočim lastnikom starodobnih vozil, pokroviteljem in Arboretumu Volčji Potok za to izredno dragoceno razstavo, ki je potekala ravno v najlepšem razcvetu parka in ob velikem številu obiskovalcev, ki bodo fotografije ponesli po svetu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi