Pustni karneval na Viru pregnal dežne kaplje

34. Pustni karneval na Viru

Pustna sekcija Striček iz Vira je spet dokazala, da zmore. Priprave na letošnji 34. Pustni karneval na Viru so bile mesec dni pred dnevom D še v polnem teku, bolj se je bližala povorka, bolj so delali še zadnje malenkosti in prefinjene detajle, pa ga je skoraj zagodlo vreme. Po slovenskih krajih so večino pustnih karnevalov izvedli že v soboto, za nedeljo pa je bil napovedan dež. Kljub temu so se ministri Pustne sekcije Striček iz Vira odločili, da karneval bo, kar se jim je obrestovalo, saj je popoldan, malo pred karnevalom dež ponehal in obiskovalci so se kot mravlje zgrinjali iz dvorišč in ulic Vira na Bukovčevo cesto, po kateri se je dvaintrideset skupin podalo od tovarne Količevo do športnega parka na Viru na najbolj barvito, zabavno in glasno pot po Virski promenadi. Vse čestitke obiskovalcem za vrhunsko vzdušje in skupinam za izvirne maske, dobro voljo in smeh. Brez tega pač ni pustnega karnevala.

V nedeljo 11. februarja 2024 ob 14:00:34 je startala povorka barvitih mask, Pustni karneval pa sta si ogledala tudi županja Občine Domžale mag. Renata Kosec in podžupan Občine Domžale Borut Ernestl. Oba sta bila tudi v komisiji, ki je ocenjevala nastopajoče pustne maske. Da pa so se obiskovalci bolj podrobno seznanili z vsako nastopajočo pustno masko, sta na hudomušen način poskrbela voditelja programa, Primož Ložar in Rok Kosec.

Prave pomladanske temperature so olepšale oblačno nedeljo in zdi se, da se je zima dodobra prestrašila pusta in njegovih norčij. Pustni čas je čas za norčije in preganjanje zime. Tega se dobro zavedajo v Pustni sekciji Striček – Vir, saj vsako leto poskrbijo, da pust ne gre po tihem mimo nas, temveč da je vedno glasen in norčav, kot se za pustni čas spodobi. Bukovčeva cesta na Viru se je po dežju pričela polniti z obiskovalci, ki so tja prišli od blizu in daleč, da si ogledajo enega največjih pustnih karnevalov v Sloveniji, že 34. po vrsti. Tudi letos je bil karneval na Viru prava paša za oči, saj so se predstavile različne maske s svojo barvitostjo, zabavnostjo ter tematsko obarvanostjo. Letos je sodelovalo 32 domačih in gostujočih mask, ki so se v sprevodu, seveda za maskoto Stričkom, ki je vedno na čelu, pomikale po Bukovčevi ulici do velikega prireditvenega šotora, kjer je nato potekalo še pustno rajanje in podelitev nagrad najboljšim skupinam.

Obiskovalci letošnjega pustnega karnevala so imeli tudi tokrat kaj videti, saj so bile nastopajoče maske izvirne in so prikazovale marsikaj zanimivega, predvsem pa domišljijskega, saj ta nima meja. Le kam bi prišli brez domišljije? Če jo nimajo naši politiki, jo imajo pa vsi tisti, ki se radi našemijo za pusta. Vse pohvale organizatorjem iz Pustne sekcije Striček-Vir, ki so se zelo potrudili, da je Pustna dežela zaživela in živela s pustom hrustom ter seveda, da se je dogajalo na polno.

”Dragi prijatelji Pustne sekcije Striček.

Ministri se iskreno zahvaljujejo njihovim dragim prostovoljcem, lokalnim gasilskim društvom, SSK Ihan, TIC Domžale, njihovim zvestim, dolgoletnim sponzorjem in donatorjem ter vsem ostalim, ki ste jim pomagali pri organizaciji 34. Velikega pustega karnevala na Viru.

Iz srca cenijo vašo pomoč in sodelovanje!

Hvala.

Pustna sekcija Striček”

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro in Simona Pivar

Tagi