Premostimo in razsvetlimo

Na četrto adventno nedeljo so skavti iz Moravč prinesli Luč miru iz Betlehema v župnijo Krašnja in jo po sveti maši podelili vsem, ki so jo hoteli odnesti domov.

Pred tem smo prisluhnili letošnji poslanici, ki nosi naslov Premostimo in zasvetimo in pravi: Nasprotje med mrazom in toploto, žalostjo in veseljem, grozotami in mirom, temo in svetlobo. Ko doživimo prvo, šele zares spoznamo dragoceno vrednost drugega. Ko vidiš nekoga, ki ga zebe, ki je žalosten, ki beži pred neurjem, ki se boji teme, stopi k njemu. Podaj mu roko, pomagaj mu na poti k toploti, veselju, miru, razsvetli njegovo temo. Podaj mu roko, med vama postavi most. Most, ki zraste, ko se človek človeku nasmehne. Most, ki zraste, ko te roke povabijo v objem. Most, po katerem hitiš v odgovor klicu na pomoč. Drug drugemu lahko v še tako hudi preizkušnji prinašamo Luč upanja. Postavimo most, kjer ga ni. Prižgimo luč, kjer še ne gori.

Namen tokratne poslanice je dati občutek, da bo jutri bolje in da s skupnimi močmi lahko storimo marsikaj. Seveda ob tem poslanica ne more mimo razdejanj zaradi ujm v domovini in grozot po svetu in da čutiti, da lahko vedno zaupamo v Boga, saj bo tudi v najtemnejših dogodkih ob nas in poskrbel za nas.

Sredstva zbrana s tokratno akcijo Luč miru iz Betlehema bodo v glavnem namenjena prizadetim otrokom v letošnjih ujmah. Skavti bodo z zbranimi sredstvi organizirali dve vikend zimovanji za otroke in mlade. Tudi tokrat bodo 10 – 20 % sredstev namenili v Sklad Sv. Lucije, ki je v osnovi namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah naših članov.

Naj nas plamen Luči miru iz Betlehema, da lahko skupaj premikamo gore in s tem naredimo lepši in boljši jutri. Naj Plamen ne sveti le na naših oknih, ampak tudi v naših srcih.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi