Praznovanje enakonočja z ognjem v parku Martina Krpana

Spomladansko enakonočje ali ekvinokcij se je zgodil 20.marca 2021. Z Društvom za kakovost življenja Leteča želva smo izkoristili javno ognjišče v geomantskem parku Martina Krpana v Domžalah in pozdravili prihajajočo pomlad. Poslovili smo se od vsega, kar se je čez zimo nabralo v naših srcih. Ognju smo na različne načine darovali vsa naša potlačena čustva jeze, strahu, žalosti in skrbi.

Vse kar se je nabiralo v nas, v časih polnih izzivov, smo simbolično odvrgli v ogenj in lahkotnejše zadihali. S tem pa smo pozdravili tudi prihajajočo pomlad, ponovno rojstvo narave in odprli vrata našim nameram za boljši jutri. Klepet ob čaju in toplem ognju nas je spomnil na to, kako pogrešamo druženje in kako veliko si imamo za povedati. Nekateri so si vzeli čas in meditirali ob ognju, drugi so opazovali ognjene plamene, ki so plesali svoj čarobni ples. Napolnili smo se z močjo ognja in nasmehov. Pozitivno pozdravljamo prihajajočo pomlad in poletje. Mogoče se zopet srečamo na dan solsticija, 21. junija 2021 na istem mestu.

Društvo za kakovost življenja Leteča želva je nastalo z namenom širjenja telesu prijaznih športno rekreativnih dejavnosti, predavanj, delavnic in tečajev na področju Domžal in okolice. Želimo vključiti vse starostne skupine, da z ustvarjanjem pozitivno naravnane kritične mase ljudi, ustvarjamo boljši svet za nas in naše otroke. S širjenjem tako imenovanega Energetskega polja (Qi field) ljubezni poglabljamo medsebojne odnose, si pomagamo, da v tem hitrem tempu še ohranjamo preproste in sočutne odnose med seboj. Nikoli ne veš, kdaj boš potreboval pomoč, zato gradimo skupnost, ki temelji na prijateljstvu, iskrenosti in ljubezni do sočloveka, ter skrbi za naravo. Naša osnovna dejavnosti temelji na vadbi Zhineng Qi Gong ali Qigong Modrosti.

Avtor: Andraž Purger, Društvo Leteča želva: Foto: Andraž Purger

Komentarji uporabnikov
Tagi