Pletenje kit iz slame – 1. epizoda

Serija kratkih filmov o Slamnikarskem muzeju

V Slamnikarskem muzeju v lastni produkciji pripravljajo video vsebine o zgodovini domžalskega slamnikarstva, našem muzeju kot prostoru ohranjanja ter predstavljanja slamnikarske dediščine in o ljudeh, ki so povezani s to dediščino. Vabljeni k ogledu prve epizode (video zgoraj), v kateri bo predstavljeno pletenje kit iz slamne in vse, kar je povezano s to že skoraj pozabljeno domačo obrtjo.

Projekcija filma “Pletenje kit iz slame” poteka v sklopu praznovanja kulturnega praznika “Živa kultura v Domžalah”, v okviru katerega so v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale v sodelovanju z Občino Domžale pripravili bogat program prireditev, od gledaliških predstav, filmov, razstav, delavnic in pogovorov – za stare in mlade. S svojimi prispevki bodo sodelovali tudi nekateri zunanji izvajalci iz naše občine, kar dokazuje, da je kultura na domžalskem tudi v težkih časih še kako živa. V počastitev praznika in vseh, ki delajo na področju domžalske kulture, je nastal tudi film Domžale, kjer kultura nastaja, diha in živi. Film si boste lahko ogledali v ponedeljek, 8. februarja 2021, ob 18. uri.

V času med četrtkom, 4. februarja in ponedeljkom, 8. februarja, vas čaka na spletnih in družabnih straneh Kulturnega doma, Občine Domžale, Visit Domžale in portala domžalec.si pestra izbira prireditev, ki dokazujejo, da je domžalska kultura še kako živa tudi v času, ko so naše dvorane, galerije in muzeji zaprti.

Miha Ulčar; Foto, video: Slamnikarski muzej Domžale

 

Tagi