Pasijon Družinske kateheze Domžale

Priprave na letošnjo veliko noč po dveh letih ponovno lahko potekajo normalno. Zato so se starši vključeni v Družinsko katehezo v Domžalah letos še posebej potrudili z uprizoritvijo pasijona, ki so ga odigrali in odpeli na cvetno nedeljo, ponovili pa ga bodo tudi na veliki petek pri večernih obredih v domžalski cerkvi. Pasijon si lahko ogledate tudi na našem portalu.

Pasijon so uprizorili starši vključeni v Družinsko katehezo Domžale. Za glasbeno podporo so poskrbeli Matej Zrimšek na kitari, Andreja Jamšek na violini, Gal Podjavoršek na čelu in Janez Snoj na kohonu. Scenarij za pasijon je sem s pomočjo besed v Lukovem Evangeliju zapisala Natalija Podjavoršek.

Na veliki petek se kristjani spominjajo Jezusovega trpljenja in smrti na križu. To je za vernike dan strogega posta in edini dan, ko v Katoliški cerkvi ni maše. Verniki bodo po cerkvah brali evangeljska poročila o Jezusovem trpljenju, imenovana pasijon. Za bogoslužja tega dne je značilno tudi čaščenje križa v znamenje hvaležnosti in spoštovanja.

Vabljeni k ogledu pasijona v videu zgoraj.

Miha Ulčar; Foto: Posnetek zaslona; Video: Družinska kateheza Domžale

Tagi