Noč buč v Preserjah: Čarobna jesenska tradicija

V mirnem kraju Preserje se je v jesenskem večeru zbrala množica ljudi, da bi praznovala čarobno Noč buč. Športno društvo ter Krajevna skupnost Preserje organizirajo razstavo buč, ki pritegne obiskovalce od blizu in daleč. Člani društva in drugi prostovoljci vsako leto zavzeto delajo, vložijo svoj čas in energijo, da ustvarijo nepozaben večer, poln smeha, veselja in topline. 

Obiskovalci so lahko uživali v okusih jeseni, saj je bila na voljo prava paleta okusov. Vonj po pečenem kostanju je zapolnil zrak, obiskovalci so se lahko ogreli s kuhanim vinom in čajem ter posladkali s sladkim domačim pecivom. Letos je bila na voljo tudi okusna bučna juha. Okrepčani so se nato odpravili raziskovat razstavo, kjer so jih pričakali izjemno lepi in kreativni izdelki. Buče so se spremenile v pajke, mesto, potapljače, superjunake in še mnogo več.

Poleg tega so bile najlepše buče nagrajene, kar je bila spodbuda za vse ustvarjalce, da še naprej negujejo to tradicijo in prinašajo svoje najboljše izdelke na ogled.

Zahvala gre sponzorjem, ki vsako leto podprejo Noč buč. Njihova podpora je ključna, da se lahko delo na koncu tudi nagradi.

Posebnost letošnjega dogodka je bila jesenska modna revija, ki je osvetlila temno noč s šarmom in slogom. Modeli so predstavili modne kreacije, navdihnjene z jesenskimi barvami in naravo.

Vendar Noč buč ni bila le priložnost za zabavo, temveč tudi priložnost za dobrodelnost. Prostovoljni prispevki, zbrani med dogodkom, so bili namenjeni za sanacijo po nedavnih poplavah. Srca velikodušnih obiskovalcev so bila široko odprta, kar je omogočilo zbiranje znatnih sredstev za pomoč tistim, ki so bili prizadeti.

Ob zaključku večera je bilo čutiti veselje in hvaležnost v srcih vseh prisotnih. Noč buč v Preserjah je bila več kot le praznovanje jeseni; bila je izkušnja, ki je združila skupnost.

Avtor: Teja Primc; Foto: ŠD Preserje

Tagi