Godba Lukovica poskrbela za pravo praznično vzdušje

Del prvomajskega praznovanja v Črnem grabnu so tudi tradicionalni nastopi Godbe Lukovica na predvečer praznika. Tridesetega aprila 1999 so se godbeniki prvič podali po krajih občine Lukovica, kar je bil tudi njihov prvi nastop. V tem času so izvedli že dvaindvajset prvomajskih nastopov od Trojan do Prevoj. Teh bi bilo seveda več, v kolikor jim načrte ne bi prekrižalo koronsko obdobje.

Tudi letos je članice in člane Godbe Lukovica  čakalo popotovanje od Trojan do Prevoj, saj se po tradiciji 30. aprila odpravijo po krajevnih skupnostih občine Lukovica, kjer s koračnicami poskrbijo za pravo prvomajsko vzdušje. V godbi prvomajske nastope ocenjujejo kot zelo uspešne, saj gre za enega pomembnejših vsakoletnih nastopov, kjer se vezi in timski duh v orkestru še okrepi. Poskrbijo pa tudi, da se vaščani krajevnih skupnosti v večjem številu zberejo skupaj in družijo. Tokrat je godbenikom to zagotovo uspelo. Zadnji dve leti so namreč prvomajski nastopi zaradi pandemije koronavirusa odpadli in so mednarodni praznik v orkestru obeležili le na spletu. Lani in letos pa so zopet lahko zaigrali v živo, poklepetali in se družili z občani. Vzdušje je bilo temu primerno zelo dobro, pozitivno in sproščeno. Povsod se je zbralo veliko poslušalcev.

Letos so najprej zaigrali v Lukovici, zatem jih je pot zanesla na Trojane, Blagovico, Krašnjo, Zlato Polje, Dupeljne, zaključek pa je bil v Prevojah. Občani so godbenike povsod lepo sprejeli in jih tudi pogostili. V sproščenem pogovoru seveda ni manjkalo tudi povabilo na slavnostni koncert ob 25. obletnici Godbe Lukovica, ki bo na osrednjem trgu v Lukovici potekalo v soboto, 13. maja 2023, ob 20. uri. V primeru slabega vremena bo slavnostni koncert potekal v Sončni dvorani na Brdu pri Lukovici.

Godbeniki se zahvaljujejo vsem krajevnim skupnostim in krajanom ter vsem obiskovalcem za prisrčno dobrodošlico in pogostitev.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi