Božična čarobnost jaslic v Snoviku

Turistično društvo Tuhinjska dolina je zopet poskrbelo za čarobnost božično-novoletnih praznikov. Njihovi prizadevni člani so priredili bogato razstavo jaslic, ki jih razstavlja več kot 15 različnih razstavljalcev. Obiskovalci, teh je bilo skoraj petsto, so se skupaj z glasbo in pesmijo zazrli v čudoviti svet jaslic in na ta način doživeli pravo čarobnost božičnih praznikov.

Za razliko od preteklih let, ko je bila prikazana božična zgodba z živimi jaslicami, je bila letošnja prireditev zastavljena nekoliko drugače. V prireditvenem šotoru je potekala razstava jaslic, seveda pa ni manjkala predstava z živimi jaslicami v spremstvu pravega oslička in mule. Marija in Jožef sta v njunem spremstvu na koncu poti našla zavetje v hlevčku pri prireditvenem prostoru, kjer so novorojeno dete obiskali tudi sveti trije kralji, ki so prijezdili na konjih. Bogato prireditev so dodatno popestrili še prizadevni mladi trobisti Godbe Tuhinjska dolina, mešani pevski zbor Solidarnost Kamnik, Citrin band ter otroški pevski zbor župnije Šmartno v Tuhinju.

Zadovoljni in praznično razpoloženi obiskovalci res lepe prireditve so si z navdušenjem ogledali jaslice ter prisostvovali bogatemu kulturnemu programu. V dokaj toplem decembrskem večeru pa so se ob kuhanem vinu ter domačem čaju ter ob sproščenem medsebojnem prazničnem druženju, še lep čas zadržali na prireditvenem prostoru.

Prizadevne članice in člani TD Tuhinjska dolina si za izvedbo doživete božične prireditve od jaslic do jaslic prav zagotovo zaslužijo vse čestitke, saj je bila prireditev res prijetna in zanimiva. Če ste prireditev zamudili, pa si jaslice še vedno lahko ogledate do vključno 2. januarja 2024.

Avtor: Drago Sopčič, TD Tuhinjska dolina; Foto: TD Tuhinjska dolina

Tagi