Blagoslov traktorjev, motorjev in koles v Zlatem Polju

Blagoslov moramo sprejeti in razumeti kot božje spremstvo, a ob tem ne izzivati usode, čeravno smo prejeli blagoslov. V nedeljo, 16. aprila 2023, je na športnem igrišču v Podgori pri Zlatem Polju nad Lukovico župnik Bernard Rožman blagoslovil traktorje, motorje in kolesa, ter lastnikom zaželel varno uporabo.

Že nekaj let na prvo nedeljo po veliki noči v Župniji Zlato Polje pripravljajo blagoslov motorjev, traktorjev in koles, saj želijo, da vse voznice in voznike pri vožnji in delu spremlja božji blagoslov ter božje varstvo. Župnik Bernard Rožman je voznice in voznike priporočil svetnikom ter jim zaželel, da bi se iz vseh poti varno vrnili domov.

V nadaljevanju je blagoslovil traktorje, motorje in kolesa, ki so jih tokrat lastniki še posebej lepo očistili, da so bili videti kot novi. Po končanem blagoslovu se voznice in vozniki niso takoj odpravili domov, ampak so lepo vreme izkoristili še za druženje, izmenjavo mnenj in izkušenj. Prijazni domačini in spretne gospodinje so za vse pripravile pogostitev.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi