11. Pustna povorka v Šentvidu pri Lukovici

V organizaciji Turističnega društva Sv. Vid iz Šentvida pri Lukovici je na pustno soboto potekala že 11. pustna povorka z ocenjevanjem krofov. Tokrat je minila v znamenju dežnih kapelj, številnih pustnih šem, krofov in mišk ter dveh godb. V povorki sta namreč igrali godba Lukovica in Puhački orkester iz mesta Pirovac, ki je na koncu prireditve v dvorani Kulturnega doma Antona Martina Slomška pripravil še  koncert. Sicer opažamo, da vsako leto vidimo številne zanimive maske in tudi kakšno novost, ki jo pripravijo iz Turističnega društva Sv. Vid. Tokrat so pripravili miškino stojnico, kjer so marljive miške pekle kaj drugega kot miške. 

Vsako leto in tudi letos je bilo tako, da ima komisija, ki ocenjuje, kdo je spekel najboljši krof, težko delo, prav tako je tudi s komisijo, ki ocenjuje najbolj domiselne, dovršene in nasploh najboljše pustne maske. A je tudi tokrat obema uspelo in dobili smo zmagovalce. Najboljši krof je spekla Nevenka Kokalj, ki je le za odtenek prehitela drugo uvrščeno Špelo Lenček in ta ravno tako za malenkost Vanjo Štembal. Zmagovalko so vprašali, kaj je pomembno pri peki krofa? Odgovor je bil kratek in jedrnat prvo, da gre dec od doma, potem pa peka z srcem, ampak brez prepiha, je še dodala zmagovalka.

Na tokratno povorko so prišli vikingi, pasja druščina dalmatincev, smrkci, safari in havaji druščina, ter številni drugi in nazadnje tudi vlak Slovenskih železnic. Sledni je na enem izmed vagonov imel napis, da celo Chuck Norris na sobnem kolesu prej pride na cilj kot vlak SŽ. Priznati moramo, da bo v neki meri to kar držalo.

Kako čudna je narava, če je na začetku prireditve le rahlo rosilo in med njo dež popolnoma prenehal, je na koncu začelo lepo deževati, ampak takrat je bila 11. pustna povorka že pod streho in začele so se priprave na naslednjo prireditev.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi