Ob Tednu ljubiteljske kulture številni kulturni dogodki tudi na širšem domžalskem območju

Slovenija se s Tednom ljubiteljske kulture četrtič pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi.

Matej Primožič, vodja Območne izpostave Domžale, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, nam je povedal, da vseslovenski Teden ljubiteljske kulture zaznamujejo kulturni dogodki, ki se po vsej Sloveniji in v zamejstvu v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije in prek območnih izpostav JSKD pripravljajo skupaj s številnimi kulturnimi društvi in njihovimi zvezami, kulturnimi zavodi, lokalnimi skupnostmi itd. Tudi na našem območju bodo v sklopu Tedna ljubiteljske kulture številni dogodki.

Teden ljubiteljske kulture poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. 

Na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče in Lukovica je prijavljenih več kot 25 prireditev. Za podrobnosti lahko s klikom na povezavo izveste vse:

Teden ljubiteljske kulture želi tako opozoriti širšo slovensko javnost na to, da 25 tisoč kulturnih dogodkov, ki jih letno ponudi ljubiteljska kultura, pomeni raznoliko kulturno dogajanje po vseh koncih države – in to vse leto, ne le en teden v maju.

Da bo projekt TLK karseda odmeven, bo kot vedno poskrbelo sodelovanje s številnimi lokalnimi skupnostmi, ki prispevajo k njegovi prepoznavnosti z jumbo plakati in častnim pokroviteljstvom županov, bogato medijsko pokritost dogodkov pa bo zagotovil generalni medijski sponzor projekta RTV Slovenija. Projekt vsa leta aktivno podpira SAZAS, ki poskrbi, da so vsi sodelujoči projekti v tem tednu oproščeni plačil nadomestil za avtorske pravice. Letos bo TLK na ta način podprl tudi IPF (Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije).

"Vzemite si čas in se nam pridružite na katerem od spodaj naštetih dogodkov ter se s svojim obiskom poklonite vsem, ki svoj čas in energijo namenjajo ljubiteljski kulturi ter tako bogatijo ne le sebe, ampak tudi družbo kot celoto", na kulturne prireditve, ki se bodo odvile na širšem domžalskem območju, povabi Matej Primožič.

Večje dogodke po Sloveniji v času Tedna ljubiteljske kulture si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: JSKD RS
Komentarji uporabnikov
Tagi