Novo: Pirhi, pisanice, remenke

V založbi Harlekin No.1 je pred letošnjo veliko nočjo izšel zanimiv priročnik z naslovom Pirhi, pisanice, remenke, v katerem je zbranih približno 80 idej oziroma predlogov za izdelavo pirhov oziroma pisanic in remenk.

Avtor priročnika Primož Hieng v prvem delu knjige predstavlja najpomembnejše in najbolj znane slovenske izdelovalke in izdelovalce pirhov, pisanic in remenk, s katerimi se je pogovarjal. Tudi sicer že vrsto let raziskuje pirhe, ki se pojavljajo na različnih koncih Slovenije. Pri svoje raziskovalnem delu je ugotovil, da je pri barvanju pirhov še vedno veliko tradicije, saj ljudje radi uporabljajo tradicionalne načine barvanja, na primer s čebulnimi olupki. Vse pogosteje pa se pojavljajo skorajda že umetniški izdelki. Čeprav jajčna površina sicer ni velika, znajo določeni ustvarjalci lupino jajca izkoristiti za najrazličnejše bogate motive. Zakaj se letos ne bi pirhov lotili na nekoliko drugačen način?

Avtor v knjižici predstavlja še sam praznik velike noči in jajce kot simbol Kristusovega vstajenja, objavljen pa sta še seznam velikonočnih razstav in velikonočni slovarček.

Tehnični podatki: Obseg knjige je 102 strani, format 21 x 14 cm in italijanska vezava (trde platnice).

Knjiga stane 23 evrov, naročite pa jo lahko na telefonski številki 041 991 857 od jutra do večera (od 7.00 do 21.00) ali na e-naslov: primoz.hieng@siol.net.

Komentarji uporabnikov
Tagi