Novembra v Radomlje prihaja Veliki irski večer – AMART 2017

Po dveh zelo dobro obiskanih irskih literarno-glasbenih dogodkih v lanskem letu so se v Radomljah odločili, da letošnjo jesen pripravijo že tretjega, tokrat so ga poimenovali kar Veliki irski večer – AMART 2017. Tudi ta bo poln irske tradicionalne glasbe od lepih, počasnih balad pa tja do živahnih reelov in jigov, nikakor pa ne bo manjkalo tistih pravih pubovskih, ob katerih bo kar težko mirno sedeti.

Veliki irski večer – AMART 2017 bo potekal v petek, 17. novembra 2017, s pričetkom ob 19.30 uri v Kulturnem domu Radomlje. Tudi letos se bodo »pogovarjali« po irsko, še več pa bodo peli in plesali. Po irsko seveda, za kar bodo poskrbeli skupina Noreia, skupina Turn On Irish, plesalke Šole irskega plesa, prvič pa bosta na AMARTU nastopila kantavtor Daniel Vezoja in skupina Beer Belly. Ne bo šlo tudi brez poezije v irskem jeziku, za kar bo poskrbel Ethan Grant. Kot pripovedovalka pravljic bo nastopila Špela Bešter, program pa bo povezovala Nežka Bešter. Za ideje, vsebino in izvedbo je tudi letos poskrbel Rado Likar.

Pripravo dogodka je podprla Krajevna skupnost Radomlje, poleg njih pa tokrat prvič tudi Veleposlaništvo Irske. Po zaključku programa sledi pokušina irskega piva ter nekaterih drugih značilnih napitkov iz te dežele. Tako kot je to na irskih večerih v Radomljah že v navadi.

Vstopnine ne bo, prostovoljni prispevki dobrodošli, a neobvezni.

Kako je bilo lani na irskem večeru, si lahko pogledate TUKAJ.

 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Rado Likar
Tagi