Nova številka Vaščana – krajevnega glasila Homca in Nožic, tudi na našem portalu

Krajani Homca in Nožic so pred dnevom državnosti v svoje poštne nabiralnike prejeli prvo letošnjo številko krajevnega glasila Vaščan, ki izhaja dvakrat letno, vsa gospodinjstva v omenjenih dveh krajih pa glasilo prejmejo brezplačno. Novi Vaščan, ki letos praznuje jubilejnih 25 let izhajanja, na šestdesetih straneh prinaša sveže informacije iz življenja in delu v Krajevni skupnosti Homec – Nožice.

V novi številki krajevnega glasila Vaščan, si lahko preberete prispevke o najpomembnejših dogodkih, ki so se v Homcu in Nožicah odvili v prvi polovici letošnjega leta. Svoje delovanje predstavljajo krajevna društva in organizacije, ki so tradicionalno zelo aktivna. Ker nas je v letošnjem letu presenetilo nenadno zemeljsko slovo homškega župnika Lojzeta Hostnika, mu je v Vaščanu posebej posvečenih nekaj strani, v katerih krajani in farani pokojnemu župniku izrekajo zahvalo za njegovo delo ter svoje misli v njegov spomin.

V pogovoru z osrednjim gostom tokratne številke Vaščana, z Jernejem Grašičem – Jernačem, boste izvedeli marsikaj zanimivega o gozdarskem delu – podiranjem in spravilu lesa, s katerim je bil osrednji gost povezan vse življenje. Bolj podrobno boste lahko spoznali tudi Skupino Radomlje Šole zdravja, ki že šesto leto vsako jutro telovadi na prelepi lokaciji ob reki Kamniški Bistrici. Gre za zelo številčno skupino, saj redno na jutranjo telovadbo hodi okrog 40 ljudi, med njimi je tudi veliko pripadnikov moškega spola. So zelo povezana skupina in aktivni tudi na drugih področjih. Vsakodnevno se veselijo življenja in uživajo v tretjem življenjskem obdobju.

Želimo vam prijetno branje ter prijetno poletje!

Miha Ulčar, urednik Vaščana

Vaščana si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Tagi