Nova knjiga o Domžalah avtorja Matjaža Brojana: DOMŽALCI IN NJIHOV ČAS

Te dni prihaja med nas nova domoznanska knjiga domžalskega novinarja in publicista Matjaža Brojana z naslovom DOMŽALCI IN NJIHOV ČAS. V novi, že 18. njegovi knjigi Brojan prinaša 41 zgodb o nekdanjih ljudeh in družinah Domžal, ki jim je avtor namenil nekdanje skupno lastno ime DOMŽALCI.

Knjiga nas popelje med nekdanje a še danes nepozabljene ljudi Domžal, ki so s svojo pojavnostjo, delom in življenji zaznamovali naš kraj in čase, ki so jih živeli. »Domžalci in njihov čas nam z množico zanimivih podatkov in doslej neobjavljenih zanimivosti, dogodkov in situacij razgrinjajo življenje v Domžalah v 19. in 20. stoletju. Med junaki knjige prepoznavamo znamenite, žal že pokojne ljudi, njihova dejanja in tudi stranpoti njihovih življenj«, je o svoji novi knjigi, ki bo luč sveta zagledala v kratkem dejal Matjaž Brojan.

S knjigo se ohranja vedenje o množici nekdanjih Domžalcev, ki prav zaradi Brojanove knjige nikoli ne bodo odšli v pozabo. To je ob zanimivi pripovedi in živem jeziku tudi dragocenost novega domžalskega domoznanskega dela, ki ga vsekakor velja poiskati in kupiti.

Z Domžalci in njihovim časom se boste lahko pobližje seznanili v petek, 12. februarja 2016, ob 19. uri, ko bo v Knjižici Domžale potekala predstavitev nove Brojanove knjige, na kateri bo avtor razril nekatere zanimive zgodbe Domžalcev iz časov, ki so že minili, so pa sedaj po njegovi zaslugi ohranjene v knjižni obliki. Z avtorjem se bo pogovarjal Robert Pečnik – Pečo. Kulturni program bodo obogatile Mara Vilar in ljudske pevke. Na predstavitvi bo možno knjigo tudi kupiti. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Naslovnica nove knjige Matjaža Brojana
Tagi