Nova knjiga Matjaža Brojana: Poti slovenskih legend

Danes je bogato zbirko svojih knjig, v katerih ohranja zgodovino našega območja, pa tudi druge pomembne dogodke, Matjaž Brojan, dolgoletni novinar, publicist, vsestranski kulturni delavec ter ohranjevalec naše kulturne dediščine, obogatil z novo knjigo, ki nosi naslov “Poti slovenskih legend”.

V svojem dolgoletnem radijskem delu je Matjaž Brojan napravil tudi serijo radijskih oddaj po poteh slovenskih legend. Zdaj so tu pred nami v knjižni obliki, v kateri je tudi veliko ilustracij. Radio Slovenija jih je objavljal ob nedeljskih jutrih v letu 1997.

Poslušalci so prvi legendi lahko prisluhnili 16. marca 1997. Skupaj je bilo ciklusu petminutnih oddaj objavljenih 39 legend, ki so sedaj našle svoje mesto v novi knjigi z naslovom “Poti slovenskih legend”, s podnaslovom “Radijska serija o nenavadnostih svojevrstnega izročila Slovencev.”

Matjažu čestitam za izdajo nove knjige in njegov prispevek pri ohranjanju naše bogate kulturne dediščine, obenem pa se mu tudi zahvaljujem za podarjeno knjigo s posvetilom. Z veseljem se bom podal po poteh slovenskih legend.

Miha Ulčar

 

Tagi