Noč knjige v Trzinu

V sodelovanju z Občino Trzin je Krajevna knjižnica Tineta Orla Trzin ob svetovnem dnevu knjige pripravila Noč knjige tudi v Trzinu. V goste so povabili znanega dramatika, literata in kulturnega delavca iz Maribora Toneta Partljiča, pogovor z njim pa je vodila nekdanja poslanka in tudi domžalska županja Cveta Zalokar Oražem.

V dvoranici Marjance Ručigaj se je nabralo kar precej poslušalcev, med katerimi jih je bilo precej tudi iz sosednjih krajev. Gost je na svoj humoren način predstavil Maribor, življenje v njem, dotaknil pa se je tudi političnih razmer. Poslušalci so še zlasti z zanimanjem prisluhnili, ko je, na željo voditeljice pogovora spregovoril tudi o nedavnem zaslišanju, ki ga je imel pred parlamentarno preiskovalno komisijo.

Po pogovoru s Partljičem so odlomke iz svojih del prebirali tudi drugi trzinski avtorji: Milan Kuferšin, Helena Ogorelec. O tem, kako je na nenavaden način vzljubil knjige pa je odlomek iz svojega romana Usedline prebral tudi trzinski župan Tone Peršak. Kot pesnica se je predstavila tudi Cveta Zalokar Oražem, večer pa je zaključil Tone Partljič, ki je kar povedal dve zgodbi, ki sta krojili njegovo življenje.

Večer je bil tudi zaradi glavnega gosta res prijetno sproščen, ob zaključku pa so verjetno vsi pritrdili pozivu trzinskega župana: »Berite knjige!«.

Avtor: Miro Štebe; Foto: Miro Štebe
Tagi