Nika Solce – Večer uglasbene poezije

V Centru Terra Anima v Radomljah bo v petek, 19. junija 2020, ob 20. uri na Večeru uglasbene poezije nastopila vsestranska umetnica, lutkarica in pevka Nika Solce, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. 

Nika Solce že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vseh koncev sveta in išče nove priložnosti za izražanje tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. S pomočjo izrednega smisla za lastne melodije, ki jih združuje z glasbo iz drugih delov sveta, njene interpretacije ne vodijo le na popotovanje znotraj in zunaj nas, temveč so tudi nadvse izvirne.

Glasba, ki jo izvaja z različnimi glasbeniki in mednarodnimi zasedbami, je preplet ljudskega izročila, avtorske glasbe in uglasbitev poezije Franceta Prešerna, Ferija Lainščka, Srečka Kosovela, Alme Karlin ter drugih slovenskih poetov. Njena interpretacija poslušalca povabi v samosvoje svetove pesnikov, ki skozi uglasbitve zažarijo v povsem novi luči.

Prisrčno povabljeni na požirek za dušo, na večer uglasbene poezije, ki jo bo s svojimi kopiti in hrzanjem spremljala čreda konj. Čarobno bo!

Prispevek: 10€

Prijave so zaradi omejitve mest obvezne: terraanima.info@gmail.com

 

Komentarji uporabnikov
Tagi