Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali?

Literarni natečaj

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije pripravlja natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom “Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali?”, ki bo potekal vse tja do 1. septembra 2022.

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, lepo vabljeni, da do 1. septembra 2022 pošljete kratko, resnično zgodbo povezano s spomini na kakršno koli obliko zabave v vašem kraju ali drugod po Sloveniji. Morda se spominjate sami ali pa je vašo pozornost vzbudila zanimiva pripoved, stare fotografije, zapiski. Zaželeno je, da priložite tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje.

V literarnem natečaju lahko sodelujete le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki. Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na: mojkraj@mklj.si, ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

Prispevke bo v septembru 2022 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra

Prva tri najboljša dela bodo posebej nagrajena:

1. nagrada: bon za voden ogled Po poti Cankarjeve mladosti na Vrhniki

2. nagrada: letna karta za obisk Živalskega vrta Ljubljana

3. nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok

Preostalih sedem nagrajencev bo prejelo darilni paket Odgovorne trgovine Natura.

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana ter na promocijskih letakih za natečaj. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 56 21 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si .

Natečaj so podprli: Arboretum Volčji Potok, Odgovorna trgovina Natura, Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, Živalski vrt Ljubljana.

Petra Petravič; Foto: Knjižnica Domžale, canva.com

 

Komentarji uporabnikov
Tagi